Tip na nedeľný obed | Paradajková polievočka & Hovädzí steak & Koláč z hrnčeka
Zajtra máme prvú adventnú nedeľu. Vo vzduchu už cítiť Vianoce, okolo ktorých je vždy veľa zhonu. Preto dúfame, že vás inšpirujeme týmto tipom na nedeľný obed a ušetríme vám trošku času :)
Polievka: Paradajková polievočka
Ingrediencie
- cibuľa - (najemno nakrájaná)
- mrkva - 2 ks
- petržlen - 3-4 ks
- cesnak - 3 strúčiky
- soľ
- korenie
- bobkový list - 3 ks
- paradajky - (čím viac tým lepšie) cca 500 g
Paradajkové pyré:
- kečup - 4 PL
- paradajky - Italiano s bazalkou (nemusí byť)
- oregano - (čerstvé, nasekané) hrsť
- jablkový ocot - 1 PL
- cukor - 1 ČL
Príloha:
Postup prípravy nájdete tu: Paradajková polievočka
Hlavné jedlo: Hovädzí steak so špenátom
Ingrediencie
- hovädzia roštenka
- čerstvo mleté korenie
- soľ
- rastlinný olej
Suroviny na špenátové mňam
- čerstvé, alebo mrazené špenátové lístky
- hnedé šampiňóny
- šalotka
- cesnak
- čerstvý zázvor
- olivový olej
- maslo
- čerstvo mleté korenie
- soľ
- zmes semienok a orieškov
- smotana na varenie
Postup prípravy nájdete tu: Hovädzí steak so špenátom
Dezert: Koláč z hrnčeka
Ingrediencie
- vajce - 1 ks
- kryštálový cukor - 90 g
- kakao - 1 kopcovitá PL
- mlieko - 60 ml
- olej - 25 ml
- hladká múka - 80 g
- prášok do pečiva - 1 KL
Postup prípravy nájdete tu: Koláč z hrnčeka