NajRecept.sk Pečivo Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi
Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi
Recept Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tak toto je úplný TOP! Už pri pečení Vám prevonia celý byt, a naladí Vás na jesennú až pred-vianočnú náladu. Pri každom súste sa budete rozplývať nad jeho lahodnou chuťou. Tento sladký, voňavý a šťavnatý chlebík si proste zamilujete!

Love.muffin    ·   1.11.2014

Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi

Tak toto je úplný TOP! Už pri pečení Vám prevonia celý byt, a naladí Vás na jesennú až pred-vianočnú náladu. Pri každom súste sa budete rozplývať nad jeho lahodnou chuťou. Tento sladký, voňavý a šťavnatý chlebík si proste zamilujete!

Suroviny
220 g
hladká múka
1 ČL (jedlá)
sóda
2 ČL (mletá)
škorica
štipka (mletý)
muškátový orech
štipka (pomleté)
klinčeky
štipka
soľ
2 ks
vajce
120 g (hnedý)
kryštálový cukor
1 a 1/2 hrnčeka
tekvicové pyré
1/2 hrnčeka (rastlinný alebo kokosový)
olej
1/4 hrnčeka
pomarančový džús/šťava
najemno nasekané
orechy
najemno nasekaná
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si predhrejte na 175 stupňov a mriežku dajte na spodné / tretiu úroveň (tým zabránite aby sa vrch chlebíku prepiekol).
  2. V miske si zmiešame suché suroviny - múku, sódu, škoricu, muškátový orech, klinčeky a soľ.
  3. V druhej miske si postupne vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme tekvicové pyré (najlepšie domáce -  stačí vám malá tekvica, pričom nakoniec mixujte aj trocha upečenej šupky peknej oranžovej farby, tak aby vám v pyré ostali malé hrudky), olej a pomarančový džús.
  4. Suché suroviny postupne primiešame (ručne!) do mokrých surovín.
  5. Nakoniec opatrne zapracujeme do cesta nasekané orechy a čokoládu.
  6. Klasickú formu na chlieb vymastíme, alebo najlepšie použiť silikónovú. Vylejeme do nej cesto a pečieme 55-65 minút.
  7. V polovici pečenia môžete chlebík prikryť alobalom aby jeho povrch neprihorel.
  8. Chlebík je hotový, keď pichnete do neho špáratko a vyjde von nie suché, ale budú na ňom malé vlhké omrvinky.
  9. Nechceme ho prepiecť ale zachovať vnútri takú šťavnatosť a vlhkosť.
  10. Hotový chlieb nechajte úplne vychladnúť vo forme. Vydrží prikrytý prípadne v chladničke aj niekoľko dní (ale to sa určite nestane!).

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár