NajRecept.sk Dezerty Šťavnatá štrúdla
Šťavnatá štrúdla
Recept Šťavnatá štrúdla
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

Mám rada klasickú makovú, orechovú, jablkovú štrúdlu ale táto je jednoducho božia! Je šťavnatá, chutná, lahodná. Príprava netrvá dlho a keď ju vyskúšate, nebudete sa chcieť podeliť s nikým :)

barborka    ·   16.11.2014

Šťavnatá štrúdla

Mám rada klasickú makovú, orechovú, jablkovú štrúdlu ale táto je jednoducho božia! Je šťavnatá, chutná, lahodná. Príprava netrvá dlho a keď ju vyskúšate, nebudete sa chcieť podeliť s nikým :)

Suroviny
lístkové cesto
(mletý)
mak
práškový cukor
(očistené, nastrúhané)
jablká
(škoricový cukor)
škorica
(hrudkový)
tvaroh
citrónová kôra
2 balíčky
vanilkový cukor
(mrazené, alebo jahody)
maliny
roztopené maslo
vajíčko na potretie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mak zmiešame s práškovým cukrom.
  2. Nastrúhané jabĺčka posypeme škoricou, prípadne cukrom ak sú moc kyslé.
  3. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a pridáme citrónovú kôru.
  4. Cesto si rozdelíme na dve časti.
  5. Cesto vyvaľkáme do obdĺžnika.
  6. Pridáme jablká, nato mak.
  7. Celé to pokvapkáme roztopeným maslom.
  8. Pridáme tvaroh a na kraj poukladáme maliny.
  9. Celé to zabalíme do štrúdle. Popritom si nezabudnite zakladať kraje aby plna nevypadávala.
  10. Rovnako pripravíme druhú štrúdľu (ak neplánujete dať inú plnku)
  11. Položíme na plech s papierom na pečenie a roztrepaným vajíčkom potrieme.
  12. Pečieme na 180°C cca 20 minút. Treba kontrolovať, či je už dozlata.
A takto to potom vyzera :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár