NajRecept.sk Dezerty Obrátený jablčník
Obrátený jablčník
Recept Obrátený jablčník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

...veľmi ľahučký koláčik. Nebude Vám stačiť jeden kúsok :)

barborka    ·   5.11.2014

Obrátený jablčník

...veľmi ľahučký koláčik. Nebude Vám stačiť jeden kúsok :)

Suroviny
(rozdelené bielky a žĺtky) 5 ks
vajce
1 PL
olej
250 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
250 g
polohrubá múka
prášok do pečiva
(nastrúhané) 500 g
jablko
1x prášková a jedna smotana na šľahanie
šľahačka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtka, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej vyšľaháme do hladkej kaše.
  2. Počas šľahania pridávame postupne 10 PL teplej vody.
  3. Pridáme múku, prášok do pečiva.
  4. Z bielkov vyšľaháme sneh. Taktiež pridávame postupne 10 PL teplej vody.
  5. Na plech dáme alobal.
  6. Natrieme maslom a pridáme postrúhané jablká.
  7. Na jablká nalejeme cesto.
  8. Dáme do trúby a pečieme na 150° cca 30-35 min. Treba sledovať.
  9. Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku, aby boli jablká navrchu.
  10. Na jablká rozotrieme šľahačku a môžeme nastrúhať čokoládu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár