NajRecept.sk Dezerty Jesenný tekvicový cheesecake
Jesenný tekvicový cheesecake
Recept Jesenný tekvicový cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Už som spomínala, že milujem tekvicu? Na sladko, na slano, s čokoládou, s orechmi, so škoricou... pre všetkých milovníkov cheesecake je tento MUST HAVE! Správne krémový, s orechovo-ovseným korpusom a vôňou jesene.

Love.muffin    ·   18.11.2014

Jesenný tekvicový cheesecake

Už som spomínala, že milujem tekvicu? Na sladko, na slano, s čokoládou, s orechmi, so škoricou... pre všetkých milovníkov cheesecake je tento MUST HAVE! Správne krémový, s orechovo-ovseným korpusom a vôňou jesene.

Suroviny

Na korpus:

250 g (Hobbits, natural)
ovsené vločky
120 g (izbovej teploty)
maslo
1 hrnček (najemno pomleté)
orechy
štipka
soľ

Na krém:

2 hrnčeky
tekvicové pyré
200 g
cream cheese
1 ks (biely)
jogurt
2 ks (celé)
vajce
1 ks
žĺtko
100 g
práškový cukor
1 balíček (alebo mletá škorica 1 PL)
cukor škoricový
1 balíček (alebo extrakt 1 PL)
cukor vanilkový
3 PL (hladká)
múka
z 1\2 polovice
šťava z citróna
na servírovanie
šľahačka
na servírovanie
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu, inak hrozí že sa cesto zrazí. Okraje tortovej formy vymažeme maslom, dno vystelieme papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok, zamiešame k nim pomleté orechy a soľ. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku. Rukami vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy.
  3. Pohárom utlačíme dno aj celé okraje a vytvarujeme korpus. Zatiaľ ho dáme odpočívať do chladničky.
  4. V miske si ručne vymiešame tekvicové pyré, cream cheese a jogurt. Potom zapracujeme aj práškový cukor, škoricu, vanilku a preosiatu múku. Nezabudnite poriadne zoškrabať okraje a dno misy.
  5. Po jednom pridávame vajíčka a nakoniec primiešame aj citrónovú šťavu. Hotovú zmes nalejeme do korpusu a pečieme pomaly vo vodnom kúpeli asi 50-60 minút na 165-170 stupňov (riaďte sa svojou rúrou).
  6. Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala, tak nám nezoschne a bude krásne krémový.
  7. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  8. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť. Pred podávaním ho môžeme posypať kakaom, servírujeme so šľahačkou.
  9. Dobrú chuť prajem!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár