NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Fotorecept | Zlepované perníčky
Fotorecept | Zlepované perníčky
Fotorecept | Zlepované perníčky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tieto perníčky som prvýkrát ochutnala asi pred dvomi rokmi, keď mi kolegynka priniesla koštovku. Veľmi mi chutili a samozrejme som si aj hneď vypýtala recept. Trvalo mi dva roky kým som ich vyskúšala. Recept mám pod názvom Pardubický perník, ale ja som nemala odvahu uviesť recept pod týmto názvom. Predpokladám, že receptúra na pravý Pardubický perník je zaručene chráneným tajomstvom výrobcu, aj keď úprimne vám poviem, že tento recept je naozaj skvelý. Perníčky dokonca veľmi chuťovo primonínajú tento spomenutý perník. Môžete si ich upiecť kedykoľvek počas roka. Príprava týchto perníčkov e síce časovo trochu náročnejšia, avšak verte mi, stojí za to. Je ich veľké množstvo, dlho vydržia a čo je najdôležitejšie chutia výborne. Z celej dávky by malo výjsť 100 ks zlepených perníčkov. Nepočítala som ich, ale je ich skutočne veľmi veľa. Množstvo závisí aj od veľkosti perníčkov. Perníčky nasiaknú od plnky vlhkosť a sú naozaj mäkké. Doporučujem vyskúšať.

adkas-tastyfood    ·   17.11.2014

Fotorecept | Zlepované perníčky

Tieto perníčky som prvýkrát ochutnala asi pred dvomi rokmi, keď mi kolegynka priniesla koštovku. Veľmi mi chutili a samozrejme som si aj hneď vypýtala recept. Trvalo mi dva roky kým som ich vyskúšala. Recept mám pod názvom Pardubický perník, ale ja som nemala odvahu uviesť recept pod týmto názvom. Predpokladám, že receptúra na pravý Pardubický perník je zaručene chráneným tajomstvom výrobcu, aj keď úprimne vám poviem, že tento recept je naozaj skvelý. Perníčky dokonca veľmi chuťovo primonínajú tento spomenutý perník. Môžete si ich upiecť kedykoľvek počas roka. Príprava týchto perníčkov e síce časovo trochu náročnejšia, avšak verte mi, stojí za to. Je ich veľké množstvo, dlho vydržia a čo je najdôležitejšie chutia výborne. Z celej dávky by malo výjsť 100 ks zlepených perníčkov. Nepočítala som ich, ale je ich skutočne veľmi veľa. Množstvo závisí aj od veľkosti perníčkov. Perníčky nasiaknú od plnky vlhkosť a sú naozaj mäkké. Doporučujem vyskúšať.

Suroviny
1 kg
kryštálový cukor
500 ml
voda
1 KL
sóda bikarbona
2 kg
hladká múka
1 balenie
prášok do pečiva na perníky
20 g (jelenia soľ - kúpite v agromilku, DM drogerie)
salajka
2 PL
slivkový lekvár
380 g
med
4 ks
vajce
1 KL
mletá škorica

Plnka:

300 - 350 g (pomlieť, postrúhať)
upečené perníky
200 ml
horúca voda
100 g
mleté orechy
podľa potreby
slivkový lekvár
podľa chuti
rum
300 g (môžete použiť tmavú, bielu)
čokoláda
100 g
cera
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo velkom hrnci ( aspon 6 l) uvarime cukor s vodou. Ked zacne vriet, pridame malu lyzicku soda bicarbony a povarime 5 minut.
  2. Odstavime na 6 hodin a potom pridame 2 kg preosiatej hladkej muky zmiesanej s praskom do pernika a salajkou.
  3. Pridame 2 polievkove lyzice slivkoveho lekvaru a 4 vajcia. Dobre vypracujeme cesto a nechame stat 12 hodin. Cesto je dost riedke. Vziadnom pripade nepridavame muku, perniky by boli tvrde.
  4. Po dvanastich hodinach odpocivania je cesto spravnej konzistencie a vyborne sa s nim pracuje.
  5. Z hrnca si po castiach odoberame z cesta, vyvalkame na jemne pomucenej doske na hrubku 3mm a  formicikou vykrajujeme kolieska (moje mali 5 a 7 cm).
  6. Ukladame na vymasteny plech, dalej od seba. Pecieme vo vyhriatej rure 180 °C asi 7 minut. Davame pozor pri peceni, skoro zhoria.
  7. Nechame vychladnut a pripravime si plnku.
Plnka
  1. Asi 300-350 upecenyh pernikov postruhame ( pomelieme) a zalejeme s 200 ml horucej vody.
  2. Zamiesame pridame lekvar (dzem) a mlete orechy. Mozeme dochutit troskou rumu (samozrejme ak budu konzumovat deti, tak rum vynechame).
  3. Koliesko natrieme plnkou, prilozime druhym kolieskom a zlepene namocime do cokolady.
  4. Uskladnujeme v doze. 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár