NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Fotorecept | Figové mafiny
Fotorecept | Figové mafiny
Fotorecept | Figové mafiny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

S figami, najmä čerstvými som vždy viedla takú malú tichú vojnu. Tie čerstvé plody mi proste nejako nešli do hlavy. Ako to pripravovať? Stačí umyť? Treba šúpať? Ak áno, pokiaľ? Samozrejme šla som po radu k vševedúcemu googlovi, obzerala som si viaceré recepty s čerstvými figami a práskla som do toho. Však prinajhoršom, čo sa môže stať. A stalo sa. Tento krásne jednoduchý recept voňajúci jeseňou...

Zuzka    ·   19.11.2014

Fotorecept | Figové mafiny

S figami, najmä čerstvými som vždy viedla takú malú tichú vojnu. Tie čerstvé plody mi proste nejako nešli do hlavy. Ako to pripravovať? Stačí umyť? Treba šúpať? Ak áno, pokiaľ? Samozrejme šla som po radu k vševedúcemu googlovi, obzerala som si viaceré recepty s čerstvými figami a práskla som do toho. Však prinajhoršom, čo sa môže stať. A stalo sa. Tento krásne jednoduchý recept voňajúci jeseňou...

Suroviny
175 g
hladká múka
1/2 balenia
prášok do pečiva
175 g
mäkké maslo
160 g
hnedý cukor
(pomleté) 175 g
vlašské orechy
1 ČL
vanilkový extrakt
3 ks
vajce
(čerstvé)
figy
(podľa chuti)
džem
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr som mixérom vyšľahala do peny maslo.
  2. Pridala som po jednom vajíčku a vanilkový extrakt.
  3. Postupne som primiešala aj všetky suché suroviny- cukor, múku, prášok do pečiva a orechy.
  4. Cesto som riadne premiešala do správnej konzistencie.
  5. Rozdelila som polovicu cesta do formy na mafiny, pridala som džem a džem som zakryla zostávajúcim cestom.
  6. Na vrch som naukladala plátky fíg, posypala troškou hnedého cukru a škoricou.
  7. Pri 175 stupňoch som mafiny nechala piecť do krásnehneda cca 35 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár