Tip na nedeľný obed | Krúpová polievka, Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom & Domáci puding
Inšpirujte sa novým tipom na nedeľný obed. Ak radi experimentujete a vymýšľate nové kombinácie, tento tip je vhodný práve pre vás :)
Polievka: Krúpová polievka
Ingrediencie
zemiaky - 4 stredne veľké kusy
mrkva - 1 ks
zeler - 1/2 ks
petržlen - 1 ks
olej - 1 PL
červená paprika - 1 KL
červená šošovica - 1 šálka (nemusí byť)
soľ
čierne korenie
petržlen - vňať
ligurček
zeler
jačmenné krúpy - 1 šálka
Postup prípravy:
Maslo rozpustíme v oleji a pomaly na ňom opečieme na kocky nakrájané očistené zemiaky a zeleninu.
Až sa na dne kastróla vytvorí krusta, prisypeme lyžičku červenej papriky, premiešame a rýchlo zalejeme vodou (paprika pri vysokých teplotách horkne).
Osolíme, okoreníme, pridáme šošovicu a necháme chvíľu variť. Čas závisí na veľkosti kociek.
Medzitým prepláchneme krúpy, zalejeme vodou, osolíme a necháme chvíľu variť. Podľa veľkosti to trvá cca 15 minút, zlejeme cez sito a prepláchneme čistou vodou.
Pridáme k mäkkej zelenine, privedieme k varu a je takmer hotovo.
Úplne na záver posypeme nasekanými bylinkami a môžeme jesť.
Hlavné jedlo: Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom
Ingrediencie
ovsené vločky - (najemno pomleté) 3/4 hrnčeka
celozrnná múka - (prípadne iná) 1/2 hrnčeka
maslo - 3 PL
mlieko - 3 PL
brokolica - 150 g
tuniak - (najlepšie v konzerve vo vlastnej šťave) 200 g