NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Macíkové muffiny zo sviežich citrusov
Macíkové muffiny zo sviežich citrusov
Recept Macíkové muffiny zo sviežich citrusov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Moja sestra ako malá rada cucala citróny len tak samotné, už ako batoľa. Môj brat zas zbožňuje gumených medvedíkov. Preto som sa rozhodla spojiť sviežu vôňu citrusov a hravých "gummy-bears" a upiekla som tieto macíkové muffiny. Ideálne na letnú detskú oslavu. Môžete si vybrať verziu z pomarančov alebo citrónov.

Love.muffin    ·   3.10.2014

Macíkové muffiny zo sviežich citrusov

Moja sestra ako malá rada cucala citróny len tak samotné, už ako batoľa. Môj brat zas zbožňuje gumených medvedíkov. Preto som sa rozhodla spojiť sviežu vôňu citrusov a hravých "gummy-bears" a upiekla som tieto macíkové muffiny. Ideálne na letnú detskú oslavu. Môžete si vybrať verziu z pomarančov alebo citrónov.

Suroviny
2 hrnčeky (hladká)
múka
1 PL
kypriaci prášok
1 hrnček (alebo hnedý)
kryštálový cukor
2 ks
vajce
1 hrnček
biely jogurt
1/2 ČL
sóda bikarbóna
1/2 hrnčeka (posekané)
vlašské orechy
štipka
soľ
6 PL
slnečnicový olej
2 - 3 ks (alebo citróny)
pomaranč

Na polevu:

1 a 1/2 hrnčeka
práškový cukor
4 - 5 PL (alebo citrónová šťava)
šťava z pomaranča
1 balenie
gumenné medvedíky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ešte pred pečením si vyberte vajcia a jogurt z chladničky a nechajte ohriať na izbovú teplotu.
  2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
  3. V jednej miske si zmiešame suché suroviny - múku, kypriaci prášok, soľ a sódu bi karbónu. V druhej miske zľahka vyšľaháme vajcia, jogurt, olej, cukor a najemno nastrúhame kôru z citrusov.
  4. Postupne primiešavame suché suroviny a nakoniec pridáme nasekané vlašské orechy. Ak pečiete v klasickom plechu - vysteľte ho papierovými košíčkami.
  5. Ak pečiete v silikónových formách, nie je ich treba vymastiť.Rozlejeme cesto do košíčkov a pečieme 20 minút na 200 stupňov dozlatista.
  6. Muffiny necháme úplne vychladnúť.
  7. Potom ich natrieme polevou a ozdobíme medvedíkmi kým nám poleva nestuhne.
  8. Polevu si pripravíme tesne pred jej natieraním, lebo rýchlo tuhne.
  9. V miske dohladka vymiešame preosiaty práškový cukor a šťavu z citrusov.
  10. Poleva by mala byť viac hustejšia aby nestekala z muffinov.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár