NajRecept.sk Dezerty Jahodový dezertík
Jahodový dezertík
Recept Jahodový dezertík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jahodový dezert so škoricou a mandľami je našou obľúbenou maškrtou v takéto nedeľné popoludnie. Dezert sa skladá z troch vrstiev a postačí pre štyroch jedákov. Spodná vrstva obsahuje pomrvené piškoty či bebe keksíky, venčeky kakové či maslové, čo doma proste máte...

Recepty s Anabelou    ·   13.10.2014

Jahodový dezertík

Jahodový dezert so škoricou a mandľami je našou obľúbenou maškrtou v takéto nedeľné popoludnie. Dezert sa skladá z troch vrstiev a postačí pre štyroch jedákov. Spodná vrstva obsahuje pomrvené piškoty či bebe keksíky, venčeky kakové či maslové, čo doma proste máte...

Suroviny
keksy
piškóty
(šťava z 2 citrónov a 1 dcl domáceho bazového sirupu)
bazová zálievka
jahody
1/2 balenia (tekutá, horúca)
želatína
200 g
tvaroh
mascarpone krém
šľahačka
na dozdobenie (alebo mandle či lístky medovky)
škorica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na dno misiek, v ktorých už budeme podávať dezert, pomrvíme keksíky do výšky jednej tretiny misky.
  2. Mix keksíkov je aj tak vždy najchutnejší. Prihodím aj zopár obyčajných piškótov, tie zas dobre napučia.
  3. Pripravím si sladkú bazovú zálievku, ktorá sa skladá zo šťavy z dvoch citrónov a asi 1 dcl domáceho bazového sirupu.
  4. Žiadny iný cukor do celého receptu už potom nepoužívam. Citrón ten sirup krásne zjemní. Polovičkou zálievky pokropím keksíky.
  5. Druhou vrstvou dezertu sú jahody, ktoré som na začiatku vytiahla z mrazničky, a šup s nimi rovno do hrnca. Pamätám si, aké sladúčké jahôdky boli pred tým, než som ich zamrazovala.
  6. Z ľahka ich zohrejem a rozpučím. Pridám polovicu balenia tekutej  horúcej želatíny, aby sa dal dezert aj pekne vyklopiť.
  7. Chvílu povarím, a odstavím.
  8. Posledná vrstva sa skladá z Mascarpone krému, tvarohu 200g, a druhej časti bazovej zálievky.Tieto ingrediencie spoločne vymiešam do hladka mixérom.
  9. Pridám aj jednú veľkú jahodu. Osobitne vymixujem šľahačku, ktorú potom len zľahka a pomaly vmiešam do mascarpone tvarohového krému.
  10. Nasleduje už len spojenie všetkých chutí, a teda na keksíky vylejem teplé jahody, následne zľahka rozotriem krém, a už len ozdobím škoricou či mandlami, po prípade aj lístkom medovky.
  11. Dáme zachladiť do chladničky minimálne na dve hodiny.

Prajem príjemné maškrtenie :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty