NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Cviklová nátierka
Cviklová nátierka
Recept Cviklová nátierka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Inšpirovala som sa receptom H. Fearnley-Whittingstalla, ktorý ho nazýva cviklový hummus. Či je to skutočne hummus neviem, pretože zväčša hummus obsahuje uvarený cícer, ale čo určite viem, že je to skvelá cviklová nátierka.

Spinava kuchyna je s    ·   18.10.2014

Cviklová nátierka

Inšpirovala som sa receptom H. Fearnley-Whittingstalla, ktorý ho nazýva cviklový hummus. Či je to skutočne hummus neviem, pretože zväčša hummus obsahuje uvarený cícer, ale čo určite viem, že je to skvelá cviklová nátierka.

Suroviny
200 g (uvarená)
cvikla
50 g (nasucho opražené)
vlašské orechy
1 PL
sezamová pasta tahini
2 PL
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 veľký strúčik
cesnak
štipka (na sucho opražený a rozdrvený na prášok)
rímsky kmín
Postup receptu
Vytlačiť
Všetko dáme do mixéra (ja nemám, takže som to rozmixovala ponorným mixérom), rozmixujeme na hladkú pastu a podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame natreté na chlebíku, najlepšie domácom napr. na tekvicovom s balkánskym syrom :)  

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár