NajRecept.sk Prílohy Cuketová horčica - Špak
Cuketová horčica - Špak
Recept Cuketová horčica - Špak
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

Špak alebo cuketová horčica sa u nás používa už dlhé roky ako príloha. Jej chuť je veľmi odlišná od klasickej horčice. Túto špecifickú horčicu môžete použiť nielen ako prílohu ku grilovanému či pečenému mäsu ale aj samotnú na chlieb. Prípadne ňou môžete osviežiť klasické obložené chlebíky :)

barborka    ·   6.10.2014

Cuketová horčica - Špak

Špak alebo cuketová horčica sa u nás používa už dlhé roky ako príloha. Jej chuť je veľmi odlišná od klasickej horčice. Túto špecifickú horčicu môžete použiť nielen ako prílohu ku grilovanému či pečenému mäsu ale aj samotnú na chlieb. Prípadne ňou môžete osviežiť klasické obložené chlebíky :)

Suroviny
2 kg (očistená, nakrájaná na kúsky)
cuketa
150 g
cukor
2 ks
jablko
2 ks
paprika
1-2 ks (podľa štiplavosti)
feferónka
1 hlávka
cesnak
50 g
soľ
1/4 l
olej
1 dc
ocot
2 ČL
mleté čierne korenie
(malá)
horčica
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny (okrem horčice) si dáme do veľkého hrnca a dusíme ich na oleji 1 hodinu.
  2. Udusené a vychladnuté rozmixujeme spolu s malou horčicou.
  3. Naložíme do pohárou a 15 minút sterilizujeme.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty