NajRecept.sk Dezerty Čoko-tekvicové brownies
Čoko-tekvicové brownies
Recept Čoko-tekvicové brownies
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Pre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, že najlepšie chutia na druhý deň, takže sa zaprite a vyčkajte! Pôžitok bude o to lepší.

Love.muffin    ·   25.10.2014

Čoko-tekvicové brownies

Pre všetkých čokoholikov je tu jesenná verzia brownies. Veľmi chutná a voňavá kombinácia, ktorá spája najčokoládovejší koláčik s extra vrstvou sladkej krémovej tekvice. Upozorňujem, že najlepšie chutia na druhý deň, takže sa zaprite a vyčkajte! Pôžitok bude o to lepší.

Suroviny
250 - 300 g (aspoň 50
)%horká čokoláda
220 g
maslo
120 g
kryštálový cukor
5 ks
vajce
1 PL
vanilkový extrakt
1 PL
kypriaci prášok
1 hrnček
hladká múka
2 - 3 PL
kakao
1 hrnček
tekvicové pyré
120 g (Philadelphia, Linessa,...)
cream cheese
1/4 PL (mletá)
škorica
1/8 (mletý)
muškátový oriešok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Čokoládu s maslo roztopíme nad parou, metličkou vymiešame do hladkého krému, necháme trochu vychladnúť.
  2. Primiešame cukor, vanilku a 4 vajíčka po jednom. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom, všetko dobre vymiešame.
  3. V druhej misku si dobre vymiešame tekvicové pyré, krémový syr, 1 vajíčko, 2 lyžice cukru, škoricu a muškátový orech.
  4. Dno plechu na koláč si vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom.
  5. Najprv nalejeme čokoládovú vrstvu, uhladíme, a na ňu opatrne nalejeme tekvicovú vrstvu a pekne uhladíme.
  6. Pečieme 45-50 minút v predhriatej rúre na 175 stupňov. Koláčik netreba prepiecť, v strede má byť taký vláčny, navlhnutý od čokolády.
  7. Pred krájaním necháme koláč úplne vychladnúť.
  8. Skladujeme v uzavretej nádobe. Vydrží aj 3-4 dni.

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár