Tip na nedeľný obed | Šalátová polievka a kačacie kurča na rasci
Je tu nedeľa a my prichádzame s ďalším tipom na nedeľný obed. Tentokrát to bude šalátová polievka, kačacie kurča na rasci a nesmie chýbať dezert - jahodovo - šľahačkový zákusok.
Polievka: Šalátová polievka
Ingrediencie:
- olej
- hladká múka
- voda
- smotana na varenie
- hlávkový šalát
- vajce - na tvrdo
- soľ
- kôpor
- cukor
- ocot
Postup:
Na oleji zapeníme hladkú múku (asi 3 varešky) a keď múka začne voňať, zalejeme ju smotanou, dáme pozor aby nevznikli hrudky, ak je treba, rozriedime vodou. Vlastne si urobíme polievkový bešamel ... :)Necháme ho trochu vychladnúť a dochutíme soľou, cukrom, octom.
Nasekáme umytý hlávkový šalát nadrobno.
Šalát dáme do polievkového základu a už NEVARÍME !!! Chceme ho mať chrumkavý ... :)
Nakoniec pridáme vajíčka uvarené na tvrdo a nasekaný kôpor ...... a podávame :)
Dobrú chuť ...Polievka je dobrá aj vychladená ... :-)
Hlavné jedlo: Kačacie kurča na rasci
Ingrediencie:
- kuracie stehná
- rasca
- kačacia masť
- soľ
- zemiaky
Dezert: Jahodovo - šľahačkový zákusok
Ingrediencie:
- vajce - 4 ks
- olej - 100 ml
- voda - 100 ml
- polohrubá múka - 200 g
- prášok do pečiva - 1 balenie
- soľ - štipka
Jahodová masa:
- jahodový kompót - 2 plechovky (400 ml)
- zlatý klas - 3 balenia
- kryštálový cukor - 3 PL (podľa vašej chuti)
- jahodový sirup alebo voda - 100 ml (v prípade potreby)
- vanilkový cukor - 2 balenia
Na ozdobu:
- šľahačková smotana - 500 ml
- práškový cukor - 1 PL (môžeme vynechať)