Tip na nedeľný obed | Cviklová polievka s ochuteným jogurtom a Zajac na červenej zelenine
Je tu ďalšia nedeľa a s ňou prichádza aj náš tip na nedeľný obed. :-) Nechajte sa teda inšpirovať ... ;-)
Polievka: Cviklová polievka s ochuteným jogurtom
Ingrediencie:
cvikla - 500g
cibuľa - 1 ks
cesnak - 1 strúčik
rímska rasca - 1 KL
maslo - kúsok
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar - 1,5 l
petržlenová vňať
Ochutený jogurt:
biely jogurt - 1 balenie
rímska rasca - 1 KL
rasca - štipka
mletý koriander - 1/4 KL
mletá paprika - 1/2 KL
mleté chilli - štipka
soľ - štipka
slnečnicový olej
Postup:
Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme.Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.