Do tortovej formy s priemerom 28 cm si dáme papier na pečenie, alebo vzmastíme a vysypeme bezlepkovou múkou (ak chceme aby bol zákusok celý bezlepkový).
Do jednej misky si vymeriame polentu, pistácie, prášok do pečiva a premiešame.
V druhej miske vyšlaháme maslo a cukor asi 5 min.
Pridáme vajíčka a po jednom zašlaháme.
Šťavu z 3 limetiek aj s dužinou a len šťavu z jednej limetky pridáme do misky so suchými ingredienciami.
Premiešame, pridáme do misky s maslom a poriadne zamiešame.
Vylejeme do tortovej formy a utlapkáme aby bola zmes rovnomerne rozložená.
Dáme piecť na 1 hodinu (možno viac – záleží na rúre – treba kontrolovať).
Spravíme test špajdlou – vpichneme do stredu, ak na nu nie je hmota nalepená – vytiahneme ju čistú – vtedy je koláčik hotový.
Necháme úplne vychladnúť, až potom vyberáme z formy.
Polevu si pripravíme nasledovne – nátierku šlaháme s cukrom a so šťavou z dvoch limetiek, kým nemáme spojenú hmotu.
Vložíme do chladničky a koláč zdobíme až keď je úplne vychladnutý.