NajRecept.sk Cestoviny Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými
Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými
Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Cestoviny sú parádny základ pre parádnu večeru. Dajú sa s čímkoľvek. Keď som bola menšia, častokrát sme si robili so sestrou cestoviny s cukrom a kakaom. A bola to pre nás veľká mňamka. Teraz si občas urobím s cukrom a kyslou smotanou. A v tomto momente určite gúlajú očami všetci tí, ktorí si rátajú kalórie a sacharidy v jedle :-)))) V tomto recepte ide o trošku delikátnejšie a chuťovo výraznejšie suroviny. A samozrejme šup s ním do kategórie blbuvzdorné- nedalo sa na ňom nič pokaziť a hotový bol za 15 minút....

Zuzka    ·   6.9.2014

Fotorecept | Cestoviny s rajčinami čerstvými aj sušenými

Cestoviny sú parádny základ pre parádnu večeru. Dajú sa s čímkoľvek. Keď som bola menšia, častokrát sme si robili so sestrou cestoviny s cukrom a kakaom. A bola to pre nás veľká mňamka. Teraz si občas urobím s cukrom a kyslou smotanou. A v tomto momente určite gúlajú očami všetci tí, ktorí si rátajú kalórie a sacharidy v jedle :-)))) V tomto recepte ide o trošku delikátnejšie a chuťovo výraznejšie suroviny. A samozrejme šup s ním do kategórie blbuvzdorné- nedalo sa na ňom nič pokaziť a hotový bol za 15 minút....

Suroviny
špagety
3 plátky
sušené rajčiny
(čerstvé, menšie) 5 ks
rajčiny
1 ČL
kapary
2 pláty
sardela
hrsť
olivy
cesnak
olivový olej
parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr som plátky sušenej rajčiny rozmixovala na mrveničku.
 
  1. Do hrnca som dala variť vodu na cestoviny.
  2. A ako hovorí Roman Paulus "voda má byť tak slaná ako more."
  3. Čerstvé rajčiny, sardely a cesnak som si pokrájala na kúsky.
  4. K tomu som si pripravila aj ostatné suroviny- olivy, kapary a rajčinovú mrveničku, ktorá vznikla z rozmixovaných sušených rajčín.
  5. Na panvici som nechala rozohriať olivový olej, pridala som cesnak a rajčinovú pastu a nechala ich spolu opekať cca 40 sekúnd.  Tu potom pozor, treba ich nechať opekať na slabšom plameni, aby vám rajčiny nezhorkli.
  6. Pridala som následne čerstvé rajčiny a olivy a nechala som pod pokrievkou dusiť desať minút.
  7. O desať minút, keď sa dovarili aj špagety.
  8. Špagety som scedila, na spodku hrnca som si nechala trošku vody, v ktorej sa varili.
  9. Špagety som vysypala do panvice a aj za pomoci vody sa mi podarilo omáčku ešte trochu zahustiť.
No a môže sa jesť.

V tomto recepte som nepridávala aj soľ ani korenie, sušené rajčiny sú mimoriadne aromatická a korenistá záležitosť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár