NajRecept.sk Chuťovky Fotorecept | Bruschetta s figami,ricottou a zelerovými stonkami
Fotorecept | Bruschetta s figami,ricottou a zelerovými stonkami
Fotorecept | Bruschetta s figami,ricottou a zelerovými stonkami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Myslim si, že k tomuto jedlu netreba nič povedať. Je to proste bomba! Prosím nedajte sa odradiť zelerovými stonkami, chceme predsa papať viac zeleniny a chutia naozaj skvelo!

MadeWithLove    ·   29.9.2014

Fotorecept | Bruschetta s figami,ricottou a zelerovými stonkami

Myslim si, že k tomuto jedlu netreba nič povedať. Je to proste bomba! Prosím nedajte sa odradiť zelerovými stonkami, chceme predsa papať viac zeleniny a chutia naozaj skvelo!

Suroviny
1 PL
olivový olej
4 ks (keď sú veľké alebo 6 stredne veľkých)
figy
maslo
2 ČL
med
stonka (iba lístky, môže nemusí byť)
tymián
6-8 ks
zelerové stonky
extra virgin olivový olej
citrónová šťava
4 veľké krajce
chleba
1 strúčik (môže nemusí byť)
cesnak
75-100 g
ricotta
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Každú figu si nakrájame na 5 kusov.  
  2. V panvici si rozohrejeme olej s maslom.
  3. Keď sa maslo rozpustí, pridáme med (ak používate tymián, tak ho tiež teraz pridajte).
  4. Počkáme, kým sa nám med rozpustí a pridáme figy.
  5. Pomaličky obraciame tak, aby sa nám figy obalili medom z každej strany a smažíme na najmenšom plameni cca 5 min. (až do momentu, keď figy zmäkknú a začnú vypúšťať šťavu). 
  6. Zelerové stonky si nakrájame na tenko.
  7. Pridáme k nim extra virgin olivový olej a citrónovú šťavu.
  8. Všetko poriadne premiešame.
  9. Chleba si otoastujeme (ja som ho spravila na panvici, pretože nemáme toaster).
  10. Ešte keď sú teplé, tak ho môžeme natrieť cesnakom (presne ako topinku).
  11. Pokvapkáme olivovým olejom.
  12. Na to dáme zelerové stonky, na ne poukladáme figy.
  13. Potom ricottu, opäť olivový olej, soľ a čierne korenie.
Môžme papať :)  
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár