NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Cviklová polievka s ochuteným jogurtom
Cviklová polievka s ochuteným jogurtom
Recept Cviklová polievka s ochuteným jogurtom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Spinava kuchyna je s    ·   9.9.2014

Cviklová polievka s ochuteným jogurtom

Suroviny
500 g
cvikla
1 ks
cibuľa
1 veľký strúčik
cesnak
1 KL
rímska rasca
kúsok
maslo
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1,5 L
zeleninový vývar
petržlenová vňať

Ochutený jogurt:

1 balenie
biely jogurt
1 KL
rímska rasca
štipka
rasca
1/4 KL
mletý koriander
1/2 KL
mletá paprika
štipka
mleté čili
štipka
soľ
slnečnicový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
  2. Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
  3. ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
  4. Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
  5. Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme. Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
  6. Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
  7. Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.
  8. Zmes korenia zmiešame s jogurtom a olejom.
Polievku ozdobíme jogurtom a petržlenovou vňaťou.  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár