Cibuľu a cesnak si očistíme a nakrájame na drobno.
Na miernom ohni necháme rozpustiť maslo a zahriať olej, pridáme cibuľu a restujeme cca 5 minút (alebo kým nie je mäkká, nie hnedá!).
ridáme rímsku rascu a chvíľu popražíme.
Napokon pridáme cesnak a hneď ako nám zavonia pridáme očistenú a na kocky nakrájanú cviklu, osolíme, okoreníme. Chvíľu (asi minútu) ju restujeme a následne zalejeme vývarom. Varíme až kým je mäkká.
Nakoniec polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ak je potrebné ešte dosolíme.
Polievku podávame s ochuteným jogurtom, ktorý pripravíme nasledovne:
Rímsku aj normálnu rascu nasucho opražíme na panvici.
Dáme do mažiara a rozdrvíme. Pridáme zvyšné korenie, soľ a premiešame.