NajRecept.sk Tip na nedeľný obed: Pikantná kuracina s cuketou a takmer talianské tiramisu
Tip na nedeľný obed: Pikantná kuracina s cuketou a takmer talianské tiramisu
Recept Tip na nedeľný obed: Pikantná kuracina s cuketou a takmer talianské tiramisu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

barborka    ·   30.8.2014

Tip na nedeľný obed: Pikantná kuracina s cuketou a takmer talianské tiramisu

Polievka: Kelová polievka

Ingredients

  • kel - 1 ks
  • oravská slanina - 50 g
  • olivový olej - 1 PL
  • syr pecorino - 50 g
  • rasca - 1 ČL
  • rímska rasca - 1/2 ČL
  • citrónová šťava - 1 ČL
  • soľ
  • čierne korenie

Postup receptu:

  1. Kel zbavte vonkajších listov, rozkrojte napoly, vykrojte hlúb a listy pokrájajte na cca centimetrové prúžky.
  2. Prepláchnite na veľkom site, pripadne umyte v mise s vodou.
  3. Slaninu pokrájajte nadrobno a krátko ju osmažte na olivovom oleji vo veľkom hrnci.
  4. Rascu aj rímsku rascu zľahka podrvte v mažiari a pridajte k slanine.
  5. Pridajte kel , citrónovú šťavu a premiešajte.
  6. Po 2-3 minútach prilejte niečo vyše litra vody, závisí na veľkosti kelu.
  7. Prikryte pokrievkou a pomaličky priveďte k varu.
  8. Kým sa varí, pecorino nastrúhajte alebo naplátkujte škrabkou na zemiaky.
  9. Kel varte na miernom plameni asi dvadsať minút, kým sú aj hrubšie časti listov krehké, no nie prevarené.
  10. Odoberte cca polovicu objemu polievky do hlbšej misy, pridajte pecorino a rozmixujte dohladka.
  11. Vlejte späť do hrnca a premiešajte.
  12. Ochuťte soľou a korením.

Hlavné jedlo: Pikantná kuracina s cuketou

Ingredients

  • kuracie prsia - 200-250 g
  • cuketa - (menšia) 1 ks
  • cibuľa
  • chilli paprička
  • syr v črievku - (karička, bambino) 1/2
  • soľ
  • korenie
  • olej
Postup receptu nájdete tu: Pikantná kuracina s cuketou

Dezert: Takmer talianské tiramisu

Ingredients

  • piškóty Savoiardi - 250 g
  • likér Amaretto - 2 dcl
  • mletá káva - 3 KL
  • mascarpone - 500 g
  • vajce - 4 ks
  • kryštálový cukor - 200 g
  • holandské kakao - 3 PL
Postup receptu nájdete tu: Takmer talianské tiramisu
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár