Opäť prinášame inšpiratívny Tip na nedeľný obed, ktorý vám poradí čo uvariť. Prajeme vám dobrú chuť a príjemný víkend :)
Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril.
Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany.
Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky.
V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku.
Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak.
Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón.
Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka.
Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa).
Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.