Oddelíme si žĺtka a bielky.
Práškový a vanilkový cukor vymiešame so žĺtkami do penista.
Postupne počas šľahania pridávame striedavo olej a vodu.
Preosiatu múku zmiešame s preosiatym kakaom a práškom do pečiva.
Do žĺtkovej zmesi pridáme múčnu zmes a na záver zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Okraje formy potrieme olejom a vysypeme múkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 170 stupňoch cca. 35-40 minút.
Či je cesto upečené skúšame špajdlou.
Po miernom vychladnutí otvoríme tortovú formu, korpus obrátime aby sme zo spodnej časti stiahli papier na pečenie a necháme úplne vychladnúť na mriežke.