Smotanu, očistený cesnak, lístočky tymiánu alebo rozmarínu dáme do rajničky na oheň a tesne predtým, ako začne smotana vrieť, ju stiahneme z ohňa, pridáme soľ, korenie, strúhaný muškátový oriešok a necháme vychladnúť.
Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame ich na 3 mm plátky, rovnako upravíme aj cuketu ... tú nešúpeme, je mladá a pod šupkou má najviac vitamínov a živín ...
Zapekaciu misu alebo menší pekáčik vymažeme maslom, vložíme polovicu zemiakov, na ne naukladáme rovnako krájanú cuketu ... a na vrch opäť zemiaky. Každú vrstvu posolíme a pokoreníme
Všetko zalejeme smotanou a dáme piecť. Pätnásť minút pred koncom pečenia posypeme pokrm strúhaným syrom a spolu zapekáme.
Pečiem dovtedy, kým zemiaky zmäknú a povrch sa zapečie ...Hotovo ... :) dobrú chuť