NajRecept.sk Dezerty Sušienky Fotorecept | Estónske cookies zo sladeného mlieka
Fotorecept | Estónske cookies zo sladeného mlieka
Fotorecept | Estónske cookies zo sladeného mlieka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jednou z najväčších výhod života v Londýne je rôznorodosť. Stretnete tu ľudí z krajín, o ktorých ste dovtedy ani len nepočuli. Čo je podľa mňa naozaj očarujúce. Hlavne ak stretnete ľudí, ktorý sa stanú vašimi naozaj blízkymi kamarátmi a život bez ich smiechu a vtipov by bol fakt nudný. A tak som raz stretla jednu klaviristku z Estonie s tou najmilšou a najkrajšou dušičkou, ktorá mi vždy dokáže zlepšiť náladu :) A ako ma už iste všetci poznáte, nebola by som to je, ak by som nehľadala nejaké to jedlo z jej krajiny. A ako správna kamarátka sa vždy postarám o to, aby sa aj ona aspoň cez jedlo vrátila občas domov. A tak som jej dnes upiekla tieto úžasné preúžasne voňajúce cookies, od ktorých sa nemôžem odtrhnúť. Vyzerajú tak nevinne (verte mi, ak by som vám vedľa položila misku, určite by ste radšej siahli po nej) a nenápadne, ale tá chuť je proste nákazlivá. A môže sa veľmi ľahko stať, že bez toho, aby ste si to vôbec uvedomili (hlavne ak sledujete niečo tak napínavé ako Downtown Abbey) budete jesť jednu za druhou lebo ich chuť je neskutočná (už teraz viem, že ich na 100 % zaradím do vianočného pečenia). Tieto cookies sú správnou voľbou k čaju, telke, ku knihe, vlastne nemusíte mať ani dôvod :) Poznámka: Autorka tohto receptu v postupe napísala, že po pridaní salka sa jej cesto rozpadalo, tak musela pridať 1-3 ČL vody. Ja som mala opačný problém. Celkom ma prekvapilo, keď som ja pridala salko, cesto bolo tak lepkavé, že som musela pridať ešte trochu múky, aby sa mi vytvorilo cesto. Pridala som cca 1-2 PL múky a cesto bolo krásne hladké, jemné a hlavne vláčne! :)

MadeWithLove    ·   29.8.2014

Fotorecept | Estónske cookies zo sladeného mlieka

Jednou z najväčších výhod života v Londýne je rôznorodosť. Stretnete tu ľudí z krajín, o ktorých ste dovtedy ani len nepočuli. Čo je podľa mňa naozaj očarujúce. Hlavne ak stretnete ľudí, ktorý sa stanú vašimi naozaj blízkymi kamarátmi a život bez ich smiechu a vtipov by bol fakt nudný. A tak som raz stretla jednu klaviristku z Estonie s tou najmilšou a najkrajšou dušičkou, ktorá mi vždy dokáže zlepšiť náladu :) A ako ma už iste všetci poznáte, nebola by som to je, ak by som nehľadala nejaké to jedlo z jej krajiny. A ako správna kamarátka sa vždy postarám o to, aby sa aj ona aspoň cez jedlo vrátila občas domov. A tak som jej dnes upiekla tieto úžasné preúžasne voňajúce cookies, od ktorých sa nemôžem odtrhnúť. Vyzerajú tak nevinne (verte mi, ak by som vám vedľa položila misku, určite by ste radšej siahli po nej) a nenápadne, ale tá chuť je proste nákazlivá. A môže sa veľmi ľahko stať, že bez toho, aby ste si to vôbec uvedomili (hlavne ak sledujete niečo tak napínavé ako Downtown Abbey) budete jesť jednu za druhou lebo ich chuť je neskutočná (už teraz viem, že ich na 100 % zaradím do vianočného pečenia). Tieto cookies sú správnou voľbou k čaju, telke, ku knihe, vlastne nemusíte mať ani dôvod :) Poznámka: Autorka tohto receptu v postupe napísala, že po pridaní salka sa jej cesto rozpadalo, tak musela pridať 1-3 ČL vody. Ja som mala opačný problém. Celkom ma prekvapilo, keď som ja pridala salko, cesto bolo tak lepkavé, že som musela pridať ešte trochu múky, aby sa mi vytvorilo cesto. Pridala som cca 1-2 PL múky a cesto bolo krásne hladké, jemné a hlavne vláčne! :)

Suroviny
250 g
hladká múka
1 ČL
prášok do pečiva
(štipka)
soľ
(alebo vanilkový extrakt) 1 ČL
vanilkový cukor
(studené, nakrájané na kocky) 150 g
maslo
(sladké mlieko) 175 g
salko
(zmiešané s vodou na potretie cesta) 1 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
    1. Do misky si dáme hladkú múku,prášok do pečiva,štipku soli a maslo.
    2. Maslo si pomocou prstou zapracujeme do múky, z čoho nám vznikne mrvenička.
    3. Pridáme sladené maslo a vpracuje do cesta.
    4. Obalíme fóliou a uložíme do chladničky na 30 minút.
    5. Rúru si predhrejeme na 200 °C.
    6. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
    7. Po vytiahnuti z chladničky si cesto vyvaľkáme na 3-4 mm hrúbku a pomocou formičiek si povykrajujeme cesto.
    8. To poukladáme na plech a potrieme vajíčkom.
    9. Dáme piecť až do zlatava (cca 8 minút ).
    10. Po vytiahnuti z rúry necháme vychladnúť .

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár