NajRecept.sk Torty Citrónový cheesecake s ovocím
Citrónový cheesecake s ovocím
Recept Citrónový cheesecake s ovocím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ďalší recept z oslavy - povedala som si, že bude treba niečo svieže a ovocné. Túto kombináciu si zvolil môj drahý - citrónový cheesecake s ovocím na vrchu. Zo stola zmizol ako prvý :)

Love.muffin    ·   29.8.2014

Citrónový cheesecake s ovocím

Ďalší recept z oslavy - povedala som si, že bude treba niečo svieže a ovocné. Túto kombináciu si zvolil môj drahý - citrónový cheesecake s ovocím na vrchu. Zo stola zmizol ako prvý :)

Suroviny
(jemné) 200 g
Bebe keksy
(izbovej teploty) 125 g
maslo
(Philadelphia, Linessa...) 250 g
cream cheese
250 g
mascarpone
200 g
práškový cukor
3 ks + 1 žĺtko
vajce
2 PL
vanilkový extrakt
(preosiata) 2 PL
múka
(BIO, potrebujeme šťavu i kôru) 1 ks
citrón
(citrónový krém)
lemon curd
(na zdobebnie)
ovocie
1 balenie
zlatý klas
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Tortovú formu si poriadne vymažeme maslom a dno môžeme vystlať papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozmixujeme na jemný prášok.
  3. Zmäknuté maslo nakrájame na kocky a pridáme do sušienkového prášku.
  4. Rukami poriadne vymiesime a vzniknutú mrveničku vysypeme do formy a poriadne utlačíme, tak aby okraje boli vysoké.
  5. Korpus dáme zatiaľ do chladničky.
  6. V miske si vymiešame cream cheese s mascarpone, pridáme cukor, vanilku, múku a po jednom vajíčka.
  7. Nakoniec do cesta vmiešame šťavu z citróna a nastrúhanú kôru.
  8. Plnku nalejeme na korpus a pečieme vo vodnom kúpeli cca 60 minút na 165-170 stupňov.
  9. Vodný kúpeľ je pre pečenie cheesecaku zásadný - do hlbšieho plechu dáme vodu a uložíme ho na spodok rúry aby sa voda vyparovala.
  10. Po upečení vypneme rúru, ale neotvárame dvierka ešte aspoň 20 minút, až potom vypustíme paru.
  11. Po pol hodine otvoríme dvierka a necháme cheesecake úplne vychladnúť.
  12. Na vrch natrieme riadnu vrstvu lemon curd (recept na citrónový krém nájdete aj TU ).
  13. Do krému napicháme celé kúsky ovocia (maliny, jahody, čučoriedky...).
  14. Pár kúskov ovocia odšťavíme, pridáme 3-4 dcl vody, v ktorej si rozmiešame zlatý klas.
  15. Zmes dáme variť, za stáleho miešania, kým nezačne hustnúť.
  16. Odstavíme a necháme vychladiť, občas premiešame a nakoniec nalejeme na ovocie.
  17. Hotový cheesecake dáme do chladničky na niekoľko hodín.
  18. Krájajte tenké kúsky, je poriadne sýty.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár