Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske o hrúbke cca. 1 cm a pohárom prípadne formičkou o priemere 6-7 cm vykrajujeme donutky. V strede každej donutky vykrojíme maličkou formičkou dierku o priemere 1,5 cm. (možete použiť aj vrchnák z nejakej fľaše,oleja...).
Vykrojené donutky poukladáme na pomúčenú dosku, prikryjeme utierkou a necháme ešte 20-25 minút podkysnúť.
Vo väčšom kastróli zohrejeme dostatočné množstvo oleja.
Stiahneme na nižší plameň a vložíme donutky do oleja vrchnou stranou dolu (t.j. strana, ktorá bola na doske hore, bude v oleji).
Pečieme asi 1,5-2 minúty a potom donutky otočíme a pečieme do zlatista.
Po upečení vyberieme a donutky ukladáme na papierovú utierku aby odsala prebytočný tuk.
Ešte teplé donutky obalíme v škoricovom cukre.