NajRecept.sk Dezerty Ríbezľová bublanina
Ríbezľová bublanina
Recept Ríbezľová bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: barborka

Keď sa mi nechce vymýšľať s pečením, tak spravím bublaninu. Je super v tom, že sa dá kombinovať s rôznym ovocím. Tým pádom nikdy nemusí byť rovnaká, a to je to čarovné :) V tomto prípade sa v chladničke potulovali čierne a červené ríbezle spolu s egrešmi. Hneď som vedela čo s nimi... :)

barborka    ·   21.7.2014

Ríbezľová bublanina

Keď sa mi nechce vymýšľať s pečením, tak spravím bublaninu. Je super v tom, že sa dá kombinovať s rôznym ovocím. Tým pádom nikdy nemusí byť rovnaká, a to je to čarovné :) V tomto prípade sa v chladničke potulovali čierne a červené ríbezle spolu s egrešmi. Hneď som vedela čo s nimi... :)

Suroviny
4 ks
vajcia
400 g
práškový cukor
2 dcl
olej
3 dcl
mlieko
500 g
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva
štipka
sóda bikarbóna
4 hrste (červené aj čierne)
ríbezle
hrsť
egreše
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Oddelíme si bielky od žĺtok.
  2. Vyšľaháme bielky.
  3. K žĺtkam pridáme práškový cukor a vyšľaháme do hladka.
  4. Pridáme múku, mlieko, olej, prášok do pečiva a sódu.
  5. Dobre premiešame, kým sa suroviny nespoja.
  6. Do cesta pridáme vyšľahané bielka.
  7. Zľahka premiešame (nie veľa, aby cesto ostalo nadýchané)
  8. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  9. Na pripravený plech rozlejeme cesto.
  10. Umyté ovocie posypeme dvoma polievkovými lyžicami práškového cukru, aby ovocie nekleslo do cesta.
  11. Bublaninu pečieme v predhriatej rúre na 175°-200° približne 25-30 minút.
  12. Cesto je dôležité sledovať.
  13. Cesto odtestujeme pichnutím špáradla do stredu plechu. Ak sa cesto neprilepí, bublanina je hotová.
Už len nechať vychladnúť, poprášiť práškovým cukrom a hor sa do mlsania :)

     
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár