NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Fotorecept| Bravčová roláda
Fotorecept| Bravčová roláda
Fotorecept| Bravčová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: klaura

Mala som pekný kus bravčoviny a keďže rezne už nevysmážam, rozhodla som sa pre bravčovú roládu. Nechajte sa inšpirovať ...

klaura    ·   9.7.2014

Fotorecept| Bravčová roláda

Mala som pekný kus bravčoviny a keďže rezne už nevysmážam, rozhodla som sa pre bravčovú roládu. Nechajte sa inšpirovať ...

Suroviny
1,3 kg
vykostená karmenádla
0,5 kg
mleté mäso

Plnka:

sušené slibky
varené vajcia
predvarená
mrkva
tvrdý syr
červená mäsitá paprika
údenina
soľ
korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si narežeme mäso tak, aby nám vznikol čo najväčší kus mäsa ...  ostrým nožom pekne dookola, špirálovite dovnútra karmenádle. Mäso naklepeme, osolíme okoreníme a potrieme horčicou.  Mleté mäso ochutíme tiež soľou, korením, majoránkou, nadrobúčko nakrájanou cibuľou a lisovaným cesnakom.  Takto ochutené mäso navrstvíme na veľký plát. Začneme ukladať ingrediencie, ktoré chceme mať vo vnútri.
  2. Pokračujeme v ukladaní  ...  Potom  všetko zvinieme do rolády a upevníme potravinárskym bielym špagátom.
  3. Rolády najskôr sprudka opečieme aby sa povrch zatiahol,  môžeme na povrch uložiť plátky údenej slaniny, obložiť cibuľou, cesnakom a podliať pivom.  Pekáčik zakryjeme alobalom a dáme piecť  200 stupňov cca 1 hodinu.
  4. Posledných 20 minút pečieme za občasného podlievania odokryté, aby mäso chytilo peknú farbu.
Nakrájame na plátky a podávame  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár