NajRecept.sk Zemiakové suflé
Zemiakové suflé
Recept Zemiakové suflé
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

moj sladky svet    ·   29.6.2014

Zemiakové suflé

Suroviny
3 - 4 ks
zemiaky
2 PL
parmezán alebo iný syr
1 ks
vajce
korenie
soľ
1 PL
maslo
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode.
  2. Scedíme, pridáme teplé mlieko a lyžicu masla a vyšľaháme na pyré.
  3. Necháme trochu vychladnúť a potom do zemiakového pyré (použijeme asi 8 kopcovitých lyžíc) pridáme žĺtok, parmezán, trochu korenia a bielok vyšľahaný na tuhý sneh.
  4. Dáme do foriem na muffiny vysokých asi 4 cm a s priemerom 7-8 cm a pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.
Je to prvýkrát, čo som skúšala robiť toto suflé a nabudúce by som do zemiakového pyré ešte pridala petržlenovú vňať. Tiež môžeme suflé obohatiť kúskami šunky alebo zeleninou (uvarená brokolica alebo cuketa).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár