Polievka: Polievka s lúpaným hráškom a kôprom
Ingrediencie:
* 5 ml olivového oleja
* 1 ks cibule
* 2 pretlačené strúčiky cesnaku
* 2 plátky - zeler (narezaný na kocky)
* 125 g hrachu žltého lúpaného
* 1 PL čerstvého kôpru
* soľ
* čierne mleté korenie
* majoránka
V hrnčeku zohrejeme olej a cibuľku opražíme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a zeler nakrájaný na kocky a varíme 2-3 minútky.
Pridáme hrášok varíme 1-2 minútky a zalejeme 600 ml vody, primiešame kôpor.
Varíme 40-45 minút, až je hrášok celkom mäkký.
Rozmixujeme ponorným mixérom,okoreníme a premiešame. ( odporúčam primiešať mladý zelený hrášok, vynikajúce! )
Hlavné jedlo: Kura do červena
* kuracie stehná
* soľ
* korenie
* mletá červená paprika
* olivový olej
* cibuľa
* chorizo
* červená paprika
* olivy
* cesnak
* maslo
Postup receptu:
Kura do červena
Zákusok: Čokoládovo-gaštanový krém
* 175 g horkej čokolády
* 125 ml (+125 ml na šľahanie) smotana na šľahanie
* 125 ml plnotučného mlieka
* 1 ks vajce
* 250 g sladeného gaštanového pyré
* 30 ml tmavého rum
Fotopostup receptu:
Čokoládovo-gaštanový krém