200g zemiakov som nechala uvariť v šupke domäkka.
Nechala som ich úplne vychladnúť, ošúpala som ich a postrúhala na hrubom strúhadle.
Zmiešala som ich s múkou a trochou soli.
Zvyšných 100g surových zemiakov som ošúpala a pokrájala na tenké plátky.
Do misky som naliala 50 ml vlažnej vody.
Pridala som cukor a rozdrobila droždie.
V priebehu cca 10 minút vzišiel kvások.
Primiešala som ho do múkového základu a všetko som riadne premiešala na hladké cesto.
Cesto som preložila do pomúčeného taniera a v teple som ho nechala podkysnúť 15 minút.
Cesto som rozdelila na 8 častí.
Vypracovala z nich placky, ktoré som rozložila na vymastený plech.
Každú placku som potrela žervé.
Položila som naň plátky surových zemiakov, posolila a okorenila a pri 250 stupňoch som ich nechala piecť 10 minút.
Okraje som nepotierala, nechala som ich len tak na prírodno.