NajRecept.sk Dezerty Jahodová roláda
Jahodová roláda
Recept Jahodová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzka

Sľúbila som vám post v nedeľu. Viem, je streda. Dôvod bol prozaický, v nedeľu sme kade tade presúvali nábytok a podarilo sa nám prestrihnúť internetový káblik. No a IT domácnosť bez internetu? Hotová pohroma! Nakoniec všetko dobre dopadlo, a sme online. No a tu už, nech sa páči, sľúbený recept na jahodovú roládu. Varujem, treba schovať pred ostatnými, moja roláda sa nedočkala večera. Mužík sa ma len opýtal "čakáme dnes nejakú návštevu?" a keďže sme žiadnu nečakali, položil si tanier na kolená a decentne si okrajoval, až kým tanier neostal prázdny. Rada by som vám aj napísala, ako roláda chutila, ale akosi som si nestihla ani kúsok odložiť...

Zuzka    ·   23.6.2014

Jahodová roláda

Sľúbila som vám post v nedeľu. Viem, je streda. Dôvod bol prozaický, v nedeľu sme kade tade presúvali nábytok a podarilo sa nám prestrihnúť internetový káblik. No a IT domácnosť bez internetu? Hotová pohroma! Nakoniec všetko dobre dopadlo, a sme online. No a tu už, nech sa páči, sľúbený recept na jahodovú roládu. Varujem, treba schovať pred ostatnými, moja roláda sa nedočkala večera. Mužík sa ma len opýtal "čakáme dnes nejakú návštevu?" a keďže sme žiadnu nečakali, položil si tanier na kolená a decentne si okrajoval, až kým tanier neostal prázdny. Rada by som vám aj napísala, ako roláda chutila, ale akosi som si nestihla ani kúsok odložiť...

Suroviny
4 ks
vajce (žltok, bielok oddelene)
4 PL
hnedý cukor
4 PL
polohrubá múka
1 ČL
prášok do pečiva
jahodový džem
čerstvé jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky s cukrom som ručným mixérom vyšľahala do peny.
  2. Pridala som postupne múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Nakoniec som opatrne primiešala sneh z bielkov.
  4. Plech som vystlala papierom na pečenie, vyliala som naň cesto, rovnomerne som ho rozotrela, a pri 175 stupňoch som nechala roládu piecť cca 13 minút.
  5. Pripravila som si čistú utierku, ktorú som trochu prepláchla studenou vodou, vodu som z nej riadne vyžmýchala a rozprestrela na stôl.
  6. Upečený korpus som preniesla na vlhkú utierku, obrátila tak, aby papier bol navrchu, rýchlo som ho z korpusu stiahla a utierku som spolu s roládou zatočila. V takomto stave som roládu nechala úplne vychladnúť.
  7. Keď bol základ rolády úplne vychladnutý, rozmotala som ho a dala dole z neho utierku. V tomto kroku sa už naozaj nieje čoho báť, cesto je pružné a ohnuté, dá sa s ním krásne pracovať.
  8. Na cesto som natrela džem, nasypala som pokrájané jahody a naspäť som zrolovala do rolády.
  9. Navrch som len naliala bielu čokoládu a dala do chladničky stuhnúť.

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár