NajRecept.sk Dezerty Muffiny a Cupcakes Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom
Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom
Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Ja nie som veľmi veľký fanúšik muffin, ale raz za čas ich upečiem. Veľmi, veľmi doporučujem vyskúšať tieto muffiny. Som z nich nadšená. Úžasné krémy, ktoré isto použijem aj u nejakého iného zákusku, prípadne v torte. Také jednoduché na prípravu a výsledok je ohromujúci. Cesto je síce trochu tuhšie, ale krásne sa oddeľuje od papierových košíčkov a muffiny sú príjemnej vanilkovo-citrónovej chuti. Krém vám zaručene poskytne chuťovú rozkoš. Jednoduché, pohladné a navyše chutné muffiny. Piekla som z dvojitej dávky, keďže som chcela vyskúšať oba krémy.

adkas-tastyfood    ·   11.6.2014

Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom

Ja nie som veľmi veľký fanúšik muffin, ale raz za čas ich upečiem. Veľmi, veľmi doporučujem vyskúšať tieto muffiny. Som z nich nadšená. Úžasné krémy, ktoré isto použijem aj u nejakého iného zákusku, prípadne v torte. Také jednoduché na prípravu a výsledok je ohromujúci. Cesto je síce trochu tuhšie, ale krásne sa oddeľuje od papierových košíčkov a muffiny sú príjemnej vanilkovo-citrónovej chuti. Krém vám zaručene poskytne chuťovú rozkoš. Jednoduché, pohladné a navyše chutné muffiny. Piekla som z dvojitej dávky, keďže som chcela vyskúšať oba krémy.

Suroviny

Muffiny:

160 g
maslo
120 g
práškový cukor
3 ks
vajce
165 g
polohrubá múka
1 a 1/2 ČL
prášok do pečiva
1 ČL
vanilkový extrakt
1/2 citróna
postrúhaná kôra z citróna

Krém:

250 g
mascarpone
250 ml
šľahačková smotana
5 - 6 PL (alebo jahodový)
Nesquik bananový
Postup receptu
Vytlačiť
Najprv si pripravíme krém. Je dobre, ak ho zachladíme v chladničke aspoň 30 minút pred použitím.
  1. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Ručne vymiešame mascarpone s Nesquikom a potom pridáme vyšľahanú šľahačku. 
  2. Jemnými krúživými pohybmi zmiešame obe masy tak, aby sme dostali krásny zamatový kompaktný krém. Nedoporučujem šľahať mascarpone mixérom lebo ma tendenciu veľmi zrednúť.
  3. Ak chcete oba krémy, treba upiecť 24 muffin alebo mascarpone a šľahačku rozdeliť na dve časti , ale potom si upravte aj množstvo jahodového a bananového Nesquiku.
Príprava muffin:
  1. Zmäkknuté maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. Po jednom pridávame vajíčka a dobre prešľahame. Všetky suroviny majú byť izbovej teploty.
  2. Potom pridáme vanilkový extrakt a postrúhanu citrónovu kôru. Opäť dobre prešľaháme.
  3. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do 12 papierových košíčkov. 
  4. Malou lyžičkou zarovnáme vrch a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 20 minút. Kontrola špajlou.
  5. Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Po vychladení na muffiny nanesieme krém pomocou cukrárenského vrecka. 
  6. Dozdobíme podľa lubovôle ( čerstvým ovocím, perličkami , čoko - stružlinkami a pod.)    
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár