Je sezóna rebarbory, tak jeden aktuálny receptík. Rebarboru si buď zamilujete, alebo ju obchádzate zďaleka. Nie každému chutí jej výrazná kyselkavá chuť. Rebarbora v kombinácii s tvarohom , jahodami, čerešňami príp. vanilkovým krémom je veľká mňamka. Aspoň podľa mňa. Pamätám si z detstva, že sme jej mali kopec v záhrade a naša nagymama nám robievala z neho kompót a varili sme aj džem. Dnes si ju musím kupovať. Rebarbora patrí k najzdravším druhom zeleniny. Obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej potrebnej pre našu krv, mozog a nervy. Má vysoký obsah draslíka a vápnika. Je bohatá na vlákniny, ktoré viažu tuky, pomáha pri detoxikácii organizmu, podporuje činnosť čriev. Aj tu platí staré známe: aj dobrého veľa škodí. Keďže rebarbora obsahuje veľa kyseliny šťaveľovej, treba ju konzumovať veľmi striedmo. Tento zákusok je veľmi lahodný a môže sa kombinovať aj s iným ovocím.
Je sezóna rebarbory, tak jeden aktuálny receptík. Rebarboru si buď zamilujete, alebo ju obchádzate zďaleka. Nie každému chutí jej výrazná kyselkavá chuť. Rebarbora v kombinácii s tvarohom , jahodami, čerešňami príp. vanilkovým krémom je veľká mňamka. Aspoň podľa mňa. Pamätám si z detstva, že sme jej mali kopec v záhrade a naša nagymama nám robievala z neho kompót a varili sme aj džem. Dnes si ju musím kupovať. Rebarbora patrí k najzdravším druhom zeleniny. Obsahuje veľké množstvo kyseliny listovej potrebnej pre našu krv, mozog a nervy. Má vysoký obsah draslíka a vápnika. Je bohatá na vlákniny, ktoré viažu tuky, pomáha pri detoxikácii organizmu, podporuje činnosť čriev. Aj tu platí staré známe: aj dobrého veľa škodí. Keďže rebarbora obsahuje veľa kyseliny šťaveľovej, treba ju konzumovať veľmi striedmo. Tento zákusok je veľmi lahodný a môže sa kombinovať aj s iným ovocím.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste