NajRecept.sk Cestá Pizza cesto Fotorecept| Rajčinovo-bazalková pizza
Fotorecept| Rajčinovo-bazalková pizza
Fotorecept| Rajčinovo-bazalková pizza
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento rok som začala naozaj dobrými receptami a jedným z nich sú aj Cookies s kúskami čokolády podľa Jim Laheys. Ak ste ich ešte stále nevyskúšali prichádzate naozaj o veľa. Jim Laheys je proste génius a ja nedám dopustiť na jeho knihu: My bread,the revolutionary no work,no knead method. Ak si chcete tento rok dopriať nejakú kvalitnú knihu tak prosím neváhajte a siahnite po tejto pretože naozaj stojí za to...

MadeWithLove    ·   5.6.2014

Fotorecept| Rajčinovo-bazalková pizza

Tento rok som začala naozaj dobrými receptami a jedným z nich sú aj Cookies s kúskami čokolády podľa Jim Laheys. Ak ste ich ešte stále nevyskúšali prichádzate naozaj o veľa. Jim Laheys je proste génius a ja nedám dopustiť na jeho knihu: My bread,the revolutionary no work,no knead method. Ak si chcete tento rok dopriať nejakú kvalitnú knihu tak prosím neváhajte a siahnite po tejto pretože naozaj stojí za to...

Suroviny
3 3/4 pohára
chlebová múka
2 1/2 ČL
sušené droždie
3/4 ČL
soľ
3/4 ČL
cukor
1 1/3 pohára
voda
400 g (plechovka, krájané)
rajčiny
2 ČL
olivový olej
bazalka
mozzarella
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky si dáme múku,droždie,cukor a soľ.
  2. Premiešame a pridáme vodu.
  3. Pomocou ruky si to vypracujeme do cesta ( bude to celkom náročné ale nebojte sa skôr či neskôr cesto príde dokopy)
  4. Prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť pri izbovej teplote na 2 hodiny.
  5. Rúru si predhrejeme na 260 °C. Ja som na svoju pizzu použila celé cesto pretože mám veľký plech ale ak chcete môžte si ho prekrojiť na polku. Jednu polku schováme do chladničky (na max 1 deň) a druhú použijeme na pizzu.
  6. Na plech si rozotrieme olivový olej a pomaly si naň roztiahneme cesto. Buďte opatrní aby sa vám nepotrhalo.Ak budete mat pocit, že ho roztrhnete jednoducho počkajte pár minút a pokračujte v rozťahovaní.
  7. Napokon si na cesto rozotrieme rajčinovú omáčku( tu si pripravíme tak že si dáme konzervu rajčín,soľ a olivový olej do mixéra,rozmixujeme do hladka),posypeme sušenými chilli papričkami.
  8. Pridáme mozzarellu a bazalku (ktorú sme si predtým nakrájali na menšie kúsky ).
  9. Dáme piecť na 18-20 min.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár