Quesadillas su plnene tortilove placky.Plnit sa mozu roznymi plnkami. Zvacsa su to pikantne masove, zeleninove plnky doplnene syrom, ktory hra podstatnu ulohu v tychto plnenych tortilach. Slovo pochadza zo spanielciny ( citaj kesadija). Tato jednoducha a chutna pochutka ma korene v kolonialnom Mexiku. Rokmi toto jedlo menilo svoju podobu, podla toho ako ludia s nim experimentovali. Pridavanim roznych ingrediencii vznikali aj rozne variacie Quesadilly. Najcastejsie sa robi s pikantnou masovou plnkou a to tak, ze sa na panvici prehreje tortila. Na polovicu tortily sa prida postruhany syr a ked sa syr rozpusti, prida sa maso, na maso opat postruhany syr a druhou polovicou sa prikryje masova plnka. Vznikne tortila v tvare polmesiaca. Jemna pritlacime a ked sa syr rozpusti , mozeme podavat. Z toho je zrejme, ze syr plni akusi funkciu "lepidla" na tortily ( samozrejme okrem toho, ze doda jedlu chut). Skvelou prilohou je Guacamole alebo kysla smotana. Ja vam dnes ponukam jednu z variacii Queasadilly a to so zeleninovou omeletou. Do omelety si mozete pridat zeleninu podla vlastnej chuti alebo ju urobit iba zakladnu. Z vacsich tortil doporucujem nakrajat 6 kusov a z mensich 4 kusy. Quesadilla je velmi syta a v s pojeni s polievkou vyda za lahky letny obed. Moze sa konzumovat aj tepla aj studena. S kuskom cerstveho avokada a paradajky sa zaraduje tato dobrotka do mojho zonamu stalych opakovaciek.
Quesadillas su plnene tortilove placky.Plnit sa mozu roznymi plnkami. Zvacsa su to pikantne masove, zeleninove plnky doplnene syrom, ktory hra podstatnu ulohu v tychto plnenych tortilach. Slovo pochadza zo spanielciny ( citaj kesadija). Tato jednoducha a chutna pochutka ma korene v kolonialnom Mexiku. Rokmi toto jedlo menilo svoju podobu, podla toho ako ludia s nim experimentovali. Pridavanim roznych ingrediencii vznikali aj rozne variacie Quesadilly. Najcastejsie sa robi s pikantnou masovou plnkou a to tak, ze sa na panvici prehreje tortila. Na polovicu tortily sa prida postruhany syr a ked sa syr rozpusti, prida sa maso, na maso opat postruhany syr a druhou polovicou sa prikryje masova plnka. Vznikne tortila v tvare polmesiaca. Jemna pritlacime a ked sa syr rozpusti , mozeme podavat. Z toho je zrejme, ze syr plni akusi funkciu "lepidla" na tortily ( samozrejme okrem toho, ze doda jedlu chut). Skvelou prilohou je Guacamole alebo kysla smotana. Ja vam dnes ponukam jednu z variacii Queasadilly a to so zeleninovou omeletou. Do omelety si mozete pridat zeleninu podla vlastnej chuti alebo ju urobit iba zakladnu. Z vacsich tortil doporucujem nakrajat 6 kusov a z mensich 4 kusy. Quesadilla je velmi syta a v s pojeni s polievkou vyda za lahky letny obed. Moze sa konzumovat aj tepla aj studena. S kuskom cerstveho avokada a paradajky sa zaraduje tato dobrotka do mojho zonamu stalych opakovaciek.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste