NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Jahodovo-pudingový zákusok
Fotorecept: Jahodovo-pudingový zákusok
Fotorecept: Jahodovo-pudingový zákusok
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento zákusok som pred niekoľkými rokmi objavila na nejakej poľskej stránke. Pôvodný recept bol na jablká v pudingovej plnke. Možno preto mal taký srandovný názov - Svokrin úsmev. Pravdepodobne niekomu jablká v tom pudingu po nakrájaní pripomínali svokrine zuby, tak preto ten názov. No, neviem. Piekla som ho uz veľakrát v kombinácii s rôznym ovocím a rôznymi pudingami. Výborná je kombinácia marcipánového pudingu s hruškami. Môžete si urobiť cesto s kakaom alebo bez kakaa. Je to naozaj veľmi variabilný zákusok. Ďalším plusom je to, že je ho veľa a výborne chutí. Tak už nech sa rozhodnete urobiť si akúkoľvek kombináciu, verím, že si na ňom pochutíte.

adkas-tastyfood    ·   1.6.2014

Fotorecept: Jahodovo-pudingový zákusok

Tento zákusok som pred niekoľkými rokmi objavila na nejakej poľskej stránke. Pôvodný recept bol na jablká v pudingovej plnke. Možno preto mal taký srandovný názov - Svokrin úsmev. Pravdepodobne niekomu jablká v tom pudingu po nakrájaní pripomínali svokrine zuby, tak preto ten názov. No, neviem. Piekla som ho uz veľakrát v kombinácii s rôznym ovocím a rôznymi pudingami. Výborná je kombinácia marcipánového pudingu s hruškami. Môžete si urobiť cesto s kakaom alebo bez kakaa. Je to naozaj veľmi variabilný zákusok. Ďalším plusom je to, že je ho veľa a výborne chutí. Tak už nech sa rozhodnete urobiť si akúkoľvek kombináciu, verím, že si na ňom pochutíte.

Suroviny
3 poháre
hladká múka
1 pohár
práškový cukor
250 g
maslo (alebo Hera)
2 PL
kyslá smotana
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
2 balenia
vanilkový cukor
2 PL
kakao
1 ČL
prášok do pečiva
1 pohár (250 ml)
postrúhaná citrónová kôra (ak chceme mať svetlé cesto)

Plnka:

1000 ml
mlieko
4 balenia
jahodový puding
6 PL
kryštálový cukor
3 ks (okolo 400 g)
jahodový kompót
jahodový džem na potretie cesta
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z múky, masla, kakaa, práškoveho cukru, vajca a žĺtka, kyslej smotany a prášku do pečiva spracujeme cesto.
  2. Zabalíme do fólie a odložíme do chladničky zachladiť aspoň na 1/2 hodiny. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovicu.
  3. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a vložíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu ( 30 x 40 cm). Potrieme džemom a uložíme odkvapkané jahody.
  4. V studenom mlieku rozmiešame pudingové prášky a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Pred dovarením pridáme cukor, zamiešame a necháme krátko zovrieť.
  5. Cukor sa v horúcom pudingu rozpustí a ušetríme si umývanie ďalšej nádoby. Puding po uvarení ( ešte teplý) nalejeme opatrne na jahody.
  6. Rozvaľkáme druhú polovicu cesta a položíme na puding.
  7. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov C. Pečieme asi 30-35 minút.
  8. Po vychladnutí pokrájame a poprášime práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár