Vymiešame bryndzu s vajíčkom a pridáme nasekanú pažítku.Cesto: S cestom mi pomohla pekárnička.
Ako prvé do nádoby sa vždy musia dať tekutiny, mlieko, olej. Potom prídu na rad sypké suroviny. Preosiata múka a do jedného rohu nasypeme soľ.
Do druhého rohu cukor. Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!
Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút.
Ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška múky. Po čase nám cesto vykysne.
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme.
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a povykrajujeme pohárom, malé bochníčky a poukladáme na plech, vyložený papierom na pečenie.
Spravíme do každého bochníčka jamku.Dáme bryndzovú plnku a upečieme v stredne vyhriatej rúre doružova (asi tých 20-30 minút piekla som v plynovej rúre).