Do menšieho hrnca si dáme smotanu a zohrievame a necháme trochu zovrieť.
Potom odstavíme vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a pridáme oriešky. Plnku necháme vychladnúť – až potom plníme košíčky.
Na spodok dáme trochu karamelovej plnky a na to orieškovú. Na záver môžme ozdobiť podľa fantázie.
Postup plnka karamel:
Do hrnca si dáme cukor a spravíme z neho karamel, potom ho zalejeme smotanou a miešame kým sa stvrdnutý karamel znova roztopí, vtedy pridáme maslo, soľ, med a vyškrabaný kaviár z vanilky.
Miešame asi 5-6 ďaľších minút potom dáme plnku vychladiť. Plníme košíčky.Postup čokoládové košíčky:
Čokoládu si temperujeme a vylievame formu tak, že spravíme iba škrupinku.
Necháme schladiť. Ničím neplníme ani neuzatvárame košíček. Iba vyklopíme hotové košíčky.
Je treba dávať pozor, lebo košíčky sú veľmi krehké.
Ideálne je tieto košíčky robiť vo forme, ktorá je magnetická, nakoľko tá má spodnú časť takú, ktorá sa dá dať dole a tak sa ľahšie vyberajú košíčky.