NajRecept.sk Šaláty Teplý šalát podľa Kena Homa
Teplý šalát podľa Kena Homa
Recept Teplý šalát podľa Kena Homa
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

V našich končinách ste jeho usmievavú tvár mohli vidieť pred rokmi v teleshoppingu, predvádzajúceho podivnú oblú panvicu, totiž wok. Už vtedy vyzeral tak trochu ako orientálny mudrc a celkom dobre si ho viem predstaviť, ako odhaľuje životné pravdy materialistickým ignorantom západnej civilizácie. Narodil sa v Tuscone (Arizona) a vyrástol v Chicagu, nešíri Buddhovo učenie, zato však už niekoľko desaťročí úspešne šíri čínsku a mnoho iných orientálnych kuchýň. Prečo ho spomínam? Minulý týždeň som sa s ním po rokoch stretol vo vynikajúcom štvordielnom dokumente BBC2, nazvanom Exploring China: A Culinary Adventure (Objavovanie Číny: Kulinárske dobrodružstvo), v ktorom spolu s Ching He Huang predstavujú rôzne tváre Číny a odlišné spôsoby prípravy jedál v jej rozličných častiach. Ching He Huang je úspešná food writerka, televízna celebrita a mnoho iného, pôvodom z Taiwanu a tvorí spolu s Kenom príjemnú dvojicu, ktorá vás prevedie východným impériom nekompromisne pútavým spôsobom. Tento kvalitne pripravený dokument mi urobil veľkú radosť a priniesol veľa informácií . Už počas prvej časti som mal silné nutkanie niečo variť a po druhom dieli sa mi snívalo, že na trhu nakupujem sečuánske korenie, živé úhory, pol batohu čili papričiek a obrovský demižón sójovej omáčky. Pod vplyvom dokumentu a vďaka prebytku sliviek som poskladal jednoduchý recept na teplý šalát, na ktorý Vám bude stačiť zopár surovín (na cca 2 porcie)

Varic Daniel    ·   18.5.2014

Teplý šalát podľa Kena Homa

V našich končinách ste jeho usmievavú tvár mohli vidieť pred rokmi v teleshoppingu, predvádzajúceho podivnú oblú panvicu, totiž wok. Už vtedy vyzeral tak trochu ako orientálny mudrc a celkom dobre si ho viem predstaviť, ako odhaľuje životné pravdy materialistickým ignorantom západnej civilizácie. Narodil sa v Tuscone (Arizona) a vyrástol v Chicagu, nešíri Buddhovo učenie, zato však už niekoľko desaťročí úspešne šíri čínsku a mnoho iných orientálnych kuchýň. Prečo ho spomínam? Minulý týždeň som sa s ním po rokoch stretol vo vynikajúcom štvordielnom dokumente BBC2, nazvanom Exploring China: A Culinary Adventure (Objavovanie Číny: Kulinárske dobrodružstvo), v ktorom spolu s Ching He Huang predstavujú rôzne tváre Číny a odlišné spôsoby prípravy jedál v jej rozličných častiach. Ching He Huang je úspešná food writerka, televízna celebrita a mnoho iného, pôvodom z Taiwanu a tvorí spolu s Kenom príjemnú dvojicu, ktorá vás prevedie východným impériom nekompromisne pútavým spôsobom. Tento kvalitne pripravený dokument mi urobil veľkú radosť a priniesol veľa informácií . Už počas prvej časti som mal silné nutkanie niečo variť a po druhom dieli sa mi snívalo, že na trhu nakupujem sečuánske korenie, živé úhory, pol batohu čili papričiek a obrovský demižón sójovej omáčky. Pod vplyvom dokumentu a vďaka prebytku sliviek som poskladal jednoduchý recept na teplý šalát, na ktorý Vám bude stačiť zopár surovín (na cca 2 porcie)

Suroviny
250 g
hliva ustricová
6 ks
slivka
3 PL
sójová omáčka
1 PL
ryžový ocot
2 ČL (rozmiešané v troche vody)
slivkový lekvár
(rozsekaná nadrobno,zbavená semien a žiliek) 1 ks
chilli paprička
(nastrúhaný) 1 ČL
zázvor
(nadrobno nakrájaný) 1 strúčik
cesnak
(nadrobno nakrájaný) 1 kúsok
pór
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hlivu dajte na pár (cca 5) minút pod rozpálený gril.
  2. Slivky nakrájajte na plátky a zo zvyšných surovín si pripravte zálievku.
  3. Hlivu vyberte a nasekajte nahrubo. Primiešajte slivky a zalejte zálievkou.
  4. Šalát je pikantný a zahrievajúci, vhodný do jesenného počasia. Ak k nemu doplníte ryžu, máte obed. Inak je to výborný olovrant :)

P.S. Uvítam vaše tipy na dokumenty, či kvalitné kulinárske relácie.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár