NajRecept.sk Ryby a morské plody Pečený pstruh na tymiáne
Pečený pstruh na tymiáne
Recept Pečený pstruh na tymiáne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes si pripravíme čerstvého pstruha, respektíve ja som volila pstruha dúhového. Toto mäsko by totižto malo byť vo vnútri také ružovučké, veľmi podobné lososovi. Už teraz sa na neho veľmi teším. Myslím si, že by sme mali konzumovať rybky viac. Tento recept je veľmi jednoduchý, strávila som v kuchyni naozaj krátky čas.

Recepty s Anabelou    ·   4.5.2014

Pečený pstruh na tymiáne

Dnes si pripravíme čerstvého pstruha, respektíve ja som volila pstruha dúhového. Toto mäsko by totižto malo byť vo vnútri také ružovučké, veľmi podobné lososovi. Už teraz sa na neho veľmi teším. Myslím si, že by sme mali konzumovať rybky viac. Tento recept je veľmi jednoduchý, strávila som v kuchyni naozaj krátky čas.

Suroviny
pstruh
hrubozrnná soľ
citrón
(čerstvý)
tymián
(údená)
slanina
rasca
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Umyté pstruhy očistíme nožom od hlienu, zbavíme vnútorností, umyjeme, osušíme, osolíme na povrchu a takisto trošku zvnútra hrubozrnnou soľou.
  2. Do brušnej dutiny vložíme na tenké koliečka citrón, malé plátky pokrájanej údenej slaninky a zväzok zeleného čerstvého tymiánu.
  3. Naplnené pstruhy necháme chvíľku postáť a poukladáme na maslom vymastený alobal.
  4. Na pstruhy pokladieme zvyšky slaninky, posypeme rascou, pokvapkáme citrónovou šťavou a zabalené opečieme v rúre alebo pahrebe približne 30 minút.
  5. Posledných 10 minút však pripečiem na grile.
  6. Upečené  a chrumkavé vyberieme a podávame so zemiakmi či šalátom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár