NajRecept.sk Mäso Mezze,mezza,mazzah
Mezze,mezza,mazzah
Recept Mezze,mezza,mazzah
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové,studené, teplé a iné predjedlá, podávané v arabských krajinách, sú grilované, plnené, dusené, mixované a aj inak pripravené... zdroj: Dadalova kuchařka...

S varechou v ruke    ·   30.5.2014

Mezze,mezza,mazzah

Mezze... sú to vlastne bohaté zeleninové, mäsové,studené, teplé a iné predjedlá, podávané v arabských krajinách, sú grilované, plnené, dusené, mixované a aj inak pripravené... zdroj: Dadalova kuchařka...

Suroviny
kuracie vykostené stehná
kuracia pečeň
sušený tymián
mletý koriander
mletý ďumbier
cesnak
škorica
olivový olej
soľ

Na baklažánový dip:

baklažán
cesnak
sezamová pasta Tahini
citrónová šťava
olivoli
soľ

Na paradajkový dip:

paradajky v konzerve (alebo čerstvé)
bazalka
malá cibuľa
harissa (pálivá papriková pasta)
olivoli
soľ

Na jogurtový dip:

hustý biely jogurt
ovčí syr
čerstvý kôpor
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie vykostené stehná, som nakrájal na stredne veľké kusy a kuraciu pečienku tiež.
  2. Z oleja, tymiánu, koriandru, ďumbiera, škorice a oleja som spravil marinádu a mäso som v nej asi hodinku nechal odpočívať.
  3. Potom som ho striedavo napichal na namočené špajle a dal som na mriežku a potom na plech grilovať pri 190°C asi 30 minút, áno, aj som ich raz otočil :-)Baklažánový dip:
  4. Baklažán som nakrájal na kolieska, asi 1 cm hrubé a na grilovacej panvici som ich ugriloval, boli mladé a nie veľké, tak som ich nesolil a nenechal som ich ani vypotiť, neboli horké.
  5. Po ugrilovaní som ich nasolil a nechal odpočinúť, aby pustili šťavu, potom som ich dobre postískal a zlial som ju.
  6. Nakrájal som ich na drobno a polovicu z nich som rozmixoval s pastou Tahini, cesnakom, citrónovou šťavou ( z asi polovice citróna) a olivovým olejom.
  7. Rozmixované som premiešal s nakrájanými a dochutil som ich soľou.Paradajkový dip:
  8. Malú cibuľku nakrájanú na drobno som orestoval na oleji, potom som pridal paradajky v konzerve, bazalku, pálivú chilli pastu Harissu a soľ.
  9. Omáčku som nechal, nech sa primerane zredukuje...a bola hotová :-) ... perfektne pikantná.Jogurtový dip:
  10. Ovčí syr som roztlačil vidličkou, pridal som hustý biely jogurt a nakrájaný čerstvý kôpor, dochutil som soľou a dal som odpočívať do chladničky...jogurtovo kôprový dip je hotový :-)...jedli sme to s arabským chlebom pita a čo vám poviem na záver? ... popálil som sa (len trošku), porezal som sa (len trošku) ... ale stálo to za to :-)... dobrú chuť
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár