Priznám sa, risotto som robil prvýkrát v živote, čo bolo spôsobené tým, že ma toto jedlo nikdy príliš nelákalo. Zdalo sa mi fádne a nevýrazné (nijaké flákoty mäsa, zeleniny tiež pomenej). Odhodlal som sa až po vzhliadnutí Jamieho 30 minútovej verzie hubového risotta. Veľmi orientačne mi ako východisko poslúžil jeho recept, ktorý som prerobil na svoj obraz a nasypal do neho toľko zeleného materiálu (polníček, nie cannabis indica), koľko sa len dalo. Musím podotknúť, že mi aj napriek mojej neohrabanosti veľmi chutilo, čo považujem za jasný úspech (čo by som sa nepochválil :)
Priznám sa, risotto som robil prvýkrát v živote, čo bolo spôsobené tým, že ma toto jedlo nikdy príliš nelákalo. Zdalo sa mi fádne a nevýrazné (nijaké flákoty mäsa, zeleniny tiež pomenej). Odhodlal som sa až po vzhliadnutí Jamieho 30 minútovej verzie hubového risotta. Veľmi orientačne mi ako východisko poslúžil jeho recept, ktorý som prerobil na svoj obraz a nasypal do neho toľko zeleného materiálu (polníček, nie cannabis indica), koľko sa len dalo. Musím podotknúť, že mi aj napriek mojej neohrabanosti veľmi chutilo, čo považujem za jasný úspech (čo by som sa nepochválil :)
Na záver ešte jedno priznanie. Ja som ho dôjsť pod pokrievkou nenechal, takže ryža bola al dente, pre moju priateľku až moc. Mne to naopak vyhovovalo (to nie je výhovorka aj cestoviny mám radšej o máličko tvrdšie) a páčilo sa mi, že jasne rozoznávam jednotlivé zrnká ryže. Grilovaná hliva ochutená citrónom dotvorila textúru jedla a polníček ho odľahčil a osviežil (opticky i chuťovo). Celkový výsledok ma milo prekvapil a risotto sa bude konať častejšie.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste