NajRecept.sk Fotorecept| Marocký baklažán
Fotorecept| Marocký baklažán
Fotorecept| Marocký baklažán
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Recept som videla u Zuzky. Moja staršia dcérka je vegetariánka, a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za čas je však dobré aj pre nás ( mäsožravcov) dopriať si takúto zeleninovo - syrovú pochúťku. Príprava baklažánu je nenáročná. S hriankou a zeleným šalátom si doprajme ľahký letný obed.

adkas-tastyfood    ·   8.5.2014

Fotorecept| Marocký baklažán

Recept som videla u Zuzky. Moja staršia dcérka je vegetariánka, a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za čas je však dobré aj pre nás ( mäsožravcov) dopriať si takúto zeleninovo - syrovú pochúťku. Príprava baklažánu je nenáročná. S hriankou a zeleným šalátom si doprajme ľahký letný obed.

Suroviny
(počítajte aspoň na jednu osobu)
baklažán
olivový olej
soľ
citrónová šťava
prípadne chilli lupienky
sezamové semiačka
môže byť iný, podobný
syr Feta
podľa chuti
šalát

Dressing:

2 PL
Tahini pasta
2 PL
olivový olej
z 1/2 citróna
citrónová šťava
2 strúčiky
prelisovaný cesnak
1 PL
med
1 - 2 PL
voda
soľ

Posyp:

2 PL
sezamové semiačka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Baklažán umyjeme, osušíme a prerežeme pozdĺž na polovicu.
  2. Urobíme priečne zárezy do kríža. Dávame pozor, aby sme neprerezali šupinu.
  3. Osolíme a položíme na papierovú utierku na 10 - 15 minút reznou stranou dolu. Necháme ho vypotiť.
  4. Na suchej panvici opražíme sezamové semiačka , odložíme bokom a necháme vychladnúť.
  5. Rúru rozohrejeme na 200 °C. Baklažán potrieme olejom a dáme piecť na cca 15 minút do zlatova.
  6. Vyberieme z rúry, posypeme rozdrvenou fetou a dáme ešte na chvíľu zapiecť ( 7-10 min.)
  7. Medzitým si pripravíme dressing:Z uvedených surovín tyčovým mixérom všetko spolu rozmixujeme. Ja som ešte naviac pridala chilli lupienky.
  8. Baklažán uložíme na zelený šalát. Posypeme sezamovými semiačkami, pokvapkáme dressingom a môžeme si pochutnávať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár