Lemon curd je citrónový krém. Mám veľmi rada jeho jemne kyselkavú chuť. Nikdy som nevedela urobiť dobrý citrónový krém, až kým som si neurobila pred približne troma rokmi prvý krát doma Lemon curd. Krém je vhodný na priamu konzumáciu napr. palacinky, dolky, do pečených buchiet alebo ho možno natrieť na pečivo. Môžete ním ochutiť maslový krém do zákuskov alebo tort a v kombinácii s mascarpone je to hotové nebíčko. Pre všetkých ktorí tento krém ešte neskúšali, odporúčam. Najmä milovníci kyselkavej chuti by nemali otáľať. Videla som už tiež i pomarančový, tzv. Orange curd, avšak ten som ešte neskúšala.
Lemon curd je citrónový krém. Mám veľmi rada jeho jemne kyselkavú chuť. Nikdy som nevedela urobiť dobrý citrónový krém, až kým som si neurobila pred približne troma rokmi prvý krát doma Lemon curd. Krém je vhodný na priamu konzumáciu napr. palacinky, dolky, do pečených buchiet alebo ho možno natrieť na pečivo. Môžete ním ochutiť maslový krém do zákuskov alebo tort a v kombinácii s mascarpone je to hotové nebíčko. Pre všetkých ktorí tento krém ešte neskúšali, odporúčam. Najmä milovníci kyselkavej chuti by nemali otáľať. Videla som už tiež i pomarančový, tzv. Orange curd, avšak ten som ešte neskúšala.
Prelejeme do uzatvárateľnej fľaše a necháme úplne vychladnúť. Chladnutím ešte trochu stuhne, držíme ho v chladničke. Krém by mal vydržať približne 2 týždne, u nás sa však zje vždy ešte pred jeho koncom spotreby :)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste