NajRecept.sk Fotorecept | Krémové rizoto
Fotorecept | Krémové rizoto
Fotorecept | Krémové rizoto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Krémové rizoto na bielom víne, s chrumkavou hlivou a medvedím cesnakom...

S varechou v ruke    ·   9.5.2014

Fotorecept | Krémové rizoto

Krémové rizoto na bielom víne, s chrumkavou hlivou a medvedím cesnakom...

Suroviny
arborio, carnaroli alebo inú risottovú
ryža
koreňová zelenina
cibuľa
cesnak
hliva
olivový olej
šalotka
medvedí cesnak
biele víno
zeleninový vývar
maslo
čerstvé mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začal som zeleninovým vývarom, očistil som koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a dal som ju variť s novým korením, čerstvo mletým korením a soľou.
  2. Vývar je už hotový, pomaličky prebubláva a tak som som si nakrájal cibuľu a hlivu.
  3. Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, potom som pridal hlivu, dochutil som čerstvo mletým korením a soľou.
  4. Restoval som, až pokiaľ hliva neschrumkovatela.
  5. Potom som ju dal bokom a v tom istom woku som krátko osmahol ryžu.
  6. Po 4-5 minútach som ju podlial bielym suchým vínom, asi 1-1,5 dcl a keď sa vínko odparilo, podlieval som už vývarom. Nie naraz, ale postupne, po jednej naberačke.
  7. Keď sa odparí, tak zasa a miešať a podlievať a miešať a tak dookola asi 20 minút.
  8. Podlievať treba vriacim vývarom a ryžu netreba úplne rozvariť.
  9. Keď už takmer bola hotová, tak som odstavil a primiešal k nej asi 2-3 oriešky masla, chrumkavú hlivu a nakrájaný mevedí cesnak.

Podával som s hoblinami tvrdého syra, mám rád vršatec, ale teraz som použil grana padano a s pohárom suchého bieleho vínka...dobrú chuť :)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár