Opäť jedna skvelá chuťovečka. Mám veľmi rada recepty, ktoré sú nenáročné na prípravu aj na suroviny a výsledkom je chutné papaníčko, ktoré príjemne pošteklí chuťové poháriky. Na druhej strane, raz za čas si rada vyskúšam nejaké náročnejšie záležitosti, ktoré beriem ako výzvu a preverím si nimi svoje kulinárske zručnosti :) Väčšinou sa však snažím pripravovať práve takéto časovo nenáročné mňamky. Môžem konštatovať, že chutilo manželovi a aj mojej dcérke vegetariánke. Halloumi je národnym syrom Cypru. Je to vlastne zmes kozieho, ovčieho a kravského syra s pridaním mäty. Je možné ho grilovať, opekať, vyprážať, variť, strúhať alebo konzumovať iba tak, bez úpravy. Jeho príprava je jednoduchá, syr sa pri tepelnej úprave nerozteká. Častokrát na Cypre, kde je veľmi obľúbený, predstavuje samostatné jedlo. Výborne sa k nemu hodí ľahké lahodné cyperské víno červené, ružové alebo biele vyrobené z pôvodnej vínnej révy pestovanej na Cypre tisícky rokov.
Opäť jedna skvelá chuťovečka. Mám veľmi rada recepty, ktoré sú nenáročné na prípravu aj na suroviny a výsledkom je chutné papaníčko, ktoré príjemne pošteklí chuťové poháriky. Na druhej strane, raz za čas si rada vyskúšam nejaké náročnejšie záležitosti, ktoré beriem ako výzvu a preverím si nimi svoje kulinárske zručnosti :) Väčšinou sa však snažím pripravovať práve takéto časovo nenáročné mňamky. Môžem konštatovať, že chutilo manželovi a aj mojej dcérke vegetariánke. Halloumi je národnym syrom Cypru. Je to vlastne zmes kozieho, ovčieho a kravského syra s pridaním mäty. Je možné ho grilovať, opekať, vyprážať, variť, strúhať alebo konzumovať iba tak, bez úpravy. Jeho príprava je jednoduchá, syr sa pri tepelnej úprave nerozteká. Častokrát na Cypre, kde je veľmi obľúbený, predstavuje samostatné jedlo. Výborne sa k nemu hodí ľahké lahodné cyperské víno červené, ružové alebo biele vyrobené z pôvodnej vínnej révy pestovanej na Cypre tisícky rokov.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste