NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Cícerová polievka s koriandrovým pestom
Cícerová polievka s koriandrovým pestom
Recept Cícerová polievka s koriandrovým pestom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

A je tu ďalšia polievka, ktorá sa po čase opäť vynára z hlbín blogu. Tým chcem v civilnom jazyku povedať, že som predošlý recept prepracoval a dospel (snáď) k lepšiemu výsledku.

Varic Daniel    ·   8.5.2014

Cícerová polievka s koriandrovým pestom

A je tu ďalšia polievka, ktorá sa po čase opäť vynára z hlbín blogu. Tým chcem v civilnom jazyku povedať, že som predošlý recept prepracoval a dospel (snáď) k lepšiemu výsledku.

Suroviny
2 konzervy (480 g netto)
cícer
2 ks
zemiaky
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 l
vývar
3 PL
olivový olej
2 KL
zmes korenia

Koriandrové pesto:

1 ks (šťava aj kôra)
citrón
2 cm
zázvor
1 malá hrsť
píniové oriešky
1 hrsť
koriandrová vňať
olivový olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľku, budú jej stačiť tri minútky.
  2. Pridajte nadrobno nasekaný cenak a po minúte i korenie. Zľahka opečte a zalejte polovicou vývaru.
  3. V ňom následne uvarte nadrobno nakrájané zemiaky. Keď sú hotové, polovicu, teda asi jeden zemiak odoberte bokom.
  4. Do vývaru pridajte cícer a dohladka zmixujte tyčovým mixérom.
  5. Vlejte zvyšok vývaru, premiešajte a priveďte k varu. Ochutnajte, prípadne dosoľte (závisí od použitého vývaru).
  6. Vložte uvarený zemiak.Cícer má príjemnú zemitú chuť ale pomerne nevýraznú a vyslovene si pýta niečo svieže. Preto som polievku doplnil koriandrovým pestom:
  7.  Ingrediencie na pesto rozmixujte a dolaďte olejom na požadovanú konzistenciu.
  8. Polievku podávajte s pestom, kopčekom kyslej smotany a čerstvým mletým čiernym korením. Myslím že sa by sa k nej hodili i malé zemiakové placky (rősti), pita alebo elfský lembas :)
P.S. V pôvodnom recepte boli i konzervované rajčiny, určite polievke neuškodia, chcel som ale docieliť, aby vynikla chuť cíceru. Čo sa týka pesta, je to vlastná tvorba, ktorú môžete podľa ľubovôle meniť (limetky, mandle a pod.), len by som zachoval kyslosť, ktorá vytvára pekný kontrast.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár