NajRecept.sk Dezerty Bielková roláda kakaová s malinami
Bielková roláda kakaová s malinami
Recept Bielková roláda kakaová s malinami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes jedna rychlovka. Tuto roladu mate urobenu raz-dva. Ani si nestacite uvedomit, ze ste zacali piect a uz aj koncite. Vazne, nevymyslam. Po dobrych skusenostiach s bielkovou roladou, ktoru som piekla pred nejakym casom som mala v plane vyskusat tuto kakaovu. A kedze som nemala velmi casu na vypekanie, tak mi tento recept prisiel akurat vhod. Uz ta, s citronovu plnkou nam velmi chutila a musim povedat, ze ani tato nesklamala. Korpus je velmi jemny a napriek tomu, ze pre mna tam ide dost velke mnozstvu cukru rolada vobec nie je presladena a prijemne doplnala nedelnajsiu pobednajsiu kavicku. Dnes bez fotopostupu. Najdete ho u vyssie spomenutej rolady. Postup je ten isty, len tu najviac pridavame kakao. Velmi doporucujem vyskusat tuto lahodnu roladu.

adkas-tastyfood    ·   7.5.2014

Bielková roláda kakaová s malinami

Dnes jedna rychlovka. Tuto roladu mate urobenu raz-dva. Ani si nestacite uvedomit, ze ste zacali piect a uz aj koncite. Vazne, nevymyslam. Po dobrych skusenostiach s bielkovou roladou, ktoru som piekla pred nejakym casom som mala v plane vyskusat tuto kakaovu. A kedze som nemala velmi casu na vypekanie, tak mi tento recept prisiel akurat vhod. Uz ta, s citronovu plnkou nam velmi chutila a musim povedat, ze ani tato nesklamala. Korpus je velmi jemny a napriek tomu, ze pre mna tam ide dost velke mnozstvu cukru rolada vobec nie je presladena a prijemne doplnala nedelnajsiu pobednajsiu kavicku. Dnes bez fotopostupu. Najdete ho u vyssie spomenutej rolady. Postup je ten isty, len tu najviac pridavame kakao. Velmi doporucujem vyskusat tuto lahodnu roladu.

Suroviny
5 ks
vaječné bielky
225 g
kryštálový cukor
1/2 KL
ocot
solamyl
30 g (preosiate)
kakao
štipka
soľ

Plnka:

250 ml
šľahačková smotana
150 g (prípadne iné drobné ovocie)
čerstvé maliny
1-2 PL ( možno vynechať, podľa vlastného uváženia)
práškový cukor
asi 1 PL
práškový cukor na posypanie
Postup receptu
Vytlačiť
Obrazkovy postup najdete TU.
  1. Bielka vyslahame so stipkou soli.
  2. Pridame krystalovy cukor a dobre vyslahame, kym sa cukor nerozpusti.
  3. Pridame ocot, preslahame.
  4. Rucne vmiesame preosiate kakao zmiesane so solamylom.
  5. Pecieme vo vopred vyhriatej rute pri teplote 180 stupnov C cca 15 minut.
  6. Pouzijeme mensi plech o rozmerov 25x35 cm ( vonkajsi okraj).
  7. Plech vylozime papierom na pecenie.
  8. Po upeceni vyberieme z rury aj z plechu a nechame ochladit pri izbovej teplote.
  9. Medzitym si vyslahame slahackovu smotanu ( ak nechceme sladke, cukor vynechame).
  10. Cisty papier na pecenie posypeme praskovym cukrom.
  11. Opatrne preklopime piskotu na pocukrovany papier.
  12. Papier, na ktorom sa korpus piekol stiahneme a korpus potrieme vyslahanou slahackovou smotanou.
  13. Poukladame maliny a pomocou papiera opatrne stocime, tak aby preklad bol naspodku.
  14. Jemne ( cez sitko) poprasime praskovym cukrom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár