NajRecept.sk Taštičky plnené špenátom a ricottou
Taštičky plnené špenátom a ricottou
Recept Taštičky plnené špenátom a ricottou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jar je v plnom prúde. Práve je sezóna (nielen) špenátu. Tak prečo to nevyužiť?!

Spinava kuchyna je s    ·   3.4.2014

Taštičky plnené špenátom a ricottou

Jar je v plnom prúde. Práve je sezóna (nielen) špenátu. Tak prečo to nevyužiť?!

Suroviny

Cesto:

180 g
hladká pšeničná múka
40 g
hladká pohánková múka
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
75 ml
voda
štipka
soľ

Špenátová plnka:

125 g
čerstvý špenát
125 g
ricotta
1 PL
strúhaný parmezán
1 strúčik
cesnak
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
Najprv si pripravíme cesto:
  1. Obe múky dáme do misy a zmiešame so soľou. Pridáme vajce, žĺtko, prilejeme vodu (prilievajte postupne, možno nebudete potrebovať všetku) a vypracujeme cesto.
  2. Zabalíme ho do fólie a dáme odpočívať do chladničky na 1 hodinu.
Špenátová plnka:
  1. Medzitým si umytý špenát dáme do hrnca, priklopíme a dáme na oheň. Špenát nám behom minúty zvädne.
  2. Odstavíme a necháme vychladnúť.
  3. Špenát sceďte a priadne z neho vymačkajte prebytočnú vodu. Rozmixujte ho ponorným mixérom.
  4. K špenátu pridajte ricottu, parmezán, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešajte.
  5. Cesto vyberte z chladničky a na dobre pomúčenej doske ho vyvaľkajte (nie veľmi na tenko!)
  6. Vykrajujte kruhy o priemere cca 6 cm (použila som na to sklenený pohár).
  7. Do stredu dajte plnku (asi necelú čajovú lyžičku), prehnite a okraje popritláčajte vidličkou (mne sa trochu cesta zvýšilo a tak som z neho urobila rezance).
  8. Takto urobené taštičky dávajte na dobre pomúčenú tácku a buď ich nechajte chvíľu obschnúť a hneď ich varte alebo ich poprášte múkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky (takto som si ich pripravila deň vopred) alebo ich dajte zamraziť (najprv na tácke a potom keď budú zmrazené ich dajte do jedného sáčku). Najlepšie sú samozrejme čerstvé! :)
  9. Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte cca 5 minút.
  10. Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.
 


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár