Obe múky dáme do misy a zmiešame so soľou. Pridáme vajce, žĺtko, prilejeme vodu (prilievajte postupne, možno nebudete potrebovať všetku) a vypracujeme cesto.
Zabalíme ho do fólie a dáme odpočívať do chladničky na 1 hodinu.
Špenátová plnka:
Medzitým si umytý špenát dáme do hrnca, priklopíme a dáme na oheň. Špenát nám behom minúty zvädne.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
Špenát sceďte a priadne z neho vymačkajte prebytočnú vodu. Rozmixujte ho ponorným mixérom.
K špenátu pridajte ricottu, parmezán, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešajte.
Cesto vyberte z chladničky a na dobre pomúčenej doske ho vyvaľkajte (nie veľmi na tenko!)
Vykrajujte kruhy o priemere cca 6 cm (použila som na to sklenený pohár).
Do stredu dajte plnku (asi necelú čajovú lyžičku), prehnite a okraje popritláčajte vidličkou (mne sa trochu cesta zvýšilo a tak som z neho urobila rezance).
Takto urobené taštičky dávajte na dobre pomúčenú tácku a buď ich nechajte chvíľu obschnúť a hneď ich varte alebo ich poprášte múkou, prikryte potravinovou fóliou a odložte do chladničky (takto som si ich pripravila deň vopred) alebo ich dajte zamraziť (najprv na tácke a potom keď budú zmrazené ich dajte do jedného sáčku). Najlepšie sú samozrejme čerstvé! :)
Vhoďte ich do vriacej osolenej vody a varte cca 5 minút.
Podávajte pokvapkané olivovým olejom a posypané strúhaným parmezánom.